Ziare.com

Topul bancilor cu cele mai multe credite neperformante

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 08:05

   

Topul bancilor cu cele mai multe credite neperformante
La jumatatea lui 2010, creditele clasificate drept indoielnice si in pierdere reprezentau aproximativ 18% din total. Cu toate acestea, bancile cu portofoliile cele mai mari cresterea volumului imprumuturilor restante se observa mai putin.

Bancile care inregistreaza cele mai multe credite neperformante sunt afectate in mod diferit din cauza numarului crescator al clientilor care au incetat sa-si plateasca ratele la credite, informeaza Ziarul Financiar.

Volksbank se afla prima in top cu o rata a neperformantelor de 21,6% inca de la sfarsitul lui martie.

BCR a inregistrat la jumatatea lui 2010 credite neperformante reprezentand 14,7% din portofoliu. O alta banca afectata de aceste credite neperformate este Bancpost cu o fata de neperformanta de 12,9%. UniCredit Tiriac a consemnat rata de neperformanta de 10,9%.

La polul opus se afla Alpha Bank cu o pondere a neperformantetor in total credite de 5,7%, BRD cu 5,9% si Banca Transilvania cu aproape 6%.

De asemenea, Raiffeisen a raportat credite neperformante in valoare de 8,4% din soldul total, in timp ce Banca Romaneasca a inregistrat o rata de neperformanta de 8,5%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6382 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Grupul clientilor nemultumiti de Banca ROMANEASCA

Grupul clientilor nemultumiti de Banca ROMANEASCA:
http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBR/

 

!

Interesanta suprapunerea intre băncile cu cei mai mulți protestatari și cele cu cele mai multe credite neperformante. Se pare ca băncile cele ma hrăpărețe au și cele mai multe necazuri cu rambursarea creditelor. Sa fie o legătură cauza-efect?

 

Normal

Pentru ca in goana dupa clienti carora sa le ia din buzunar si ultimii bani a dat credite oricarei persoane, indiferent de bonitate. Acum au ajuns sa constate ca aceasta politica li se intoarce impotriva. Sa le fie invatatura de minte tuturor

ieczista o explicatie

Goana dupa castig a adus multe credite neperformante.Pierderile, insa, se vor recuperate din asuprirea bun-platnicilor. De aici puzderia de nemultumiri, din transferarea pierderilor in spinarea celor corecti.

Grupul clientilor nemultumiti de Banca ROMANEASCA

Grupul clientilor nemultumiti de Banca ROMANEASCA:
http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBR/

 

Dobanda

In momentul in care dobanda si restul comisioanelor sunt mai mari decit suma imprumutata puteti realiza ca BANCA nu are nici un interes sa stingeti o datorie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor