Totul despre creditele speciale pentru batrani, emigranti sau handicapati

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 12:25
8720 citiri
Totul despre creditele speciale pentru batrani, emigranti sau handicapati

In lupta pentru a atrage cat mai multi clienti, bancile ies cu tot felul de credite de nisa oferite persoanelor fizice. Daca unele dintre acestea se axeaza pe segmentul batranilor, altele sunt destinate persoanelor cu handicap sau doar romanilor care lucreaza in strainatate.

Insa oricata nevoie ar fi de asemenea imprumuturi, doar cateva banci au astfel de oferte, printre acestea numarandu-se CEC Bank, BRD si OTP Bank.

De exemplu, cei de la CEC Bank le dau imprumuturi celor care au un handicap, pentru a-si cumpara aparatura necesara sa le faca viata mai usoara.

"La persoanele cu handicap grav sau accentuat, care contracteaza un credit in scopul adaptarii locuintei conform nevoilor individuale de acces sau achizitionarii unui autovehicul adaptat special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, dobanda se suporta din bugetul de stat", au declarat oficialii CEC Bank, pentru Ziare.com.

Creditele de nevoi personale pe care le pot accesa peroanele cu handicap contin o asigurare de viata si somaj si au o dobanda de 11,02% (Robor 3M + 4,9 p.p), dar exista si credite de nevoi personale extra: 10,62% (Robor 3M + 4,50 p.p.). Pentru a putea beneficia de credite a caror dobanda se suporta de la bugetul de stat este obligatorie plata fara intarzirere a ratelor astfel incat sa rezulte calitatea de bun platnic.

Pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, suma maxima a creditului de la CEC Bank nu poate depasi 10.000 de euro sau contravaloarea acesteia in lei, iar termenul maxim de creditare este de maxim 10 ani. Pentru achizitionarea unui autovehicul adaptat special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, suma maxima a creditului de la CEC Bank nu poate depasi 15.000 de euro respectiv 54.000 de lei, iar termenul maxim de creditare este de 5 ani.

OTP se orienteaza spre pensionari

OTP Bank vine in intampinarea pensionarilor cu o oferta de credit cu dobanda fixa. "Creditul de nevoi personale pentru pensionari aduce clientilor o rata de dobanda fixa pe toata durata creditului, de 9,99%", a comunicat banca.

In plus, nu veti avea nevoie de avans pentru acest credit si nici de girant. Banca mai ofera si o asigurare de viata gratuita impotriva riscului de deces din orice cauza, pe intreaga durata de creditare.

Nici analiza dosarului nu va fi taxata, asa cum nu exista nici comision de deschidere si administrare a contului curent. Veti putea beneficia si de un card de pensii in conditii extrem de avantajoase: comision zero la retragerea banilor din cont de la orice bancomat OTP Bank din tara si doua retrageri gratuite in fiecare luna calendaristica de la bancomatul oricarei alte banci din Romania. Comisionul pentru emiterea cardului si administrarea acestuia este de zero lei. BRD au si ei o oferta de credit pentru pensionari.

Credit pentru romanii din strainatate, de la BRD

Baza de acordare a creditelor o reprezinta veniturile din salariile realizate in strainatate de catre cetatenii romani, la care se pot adauga si veniturile membrilor familiei. Acest credit se da doar daca exista si o garantie. Finantarea se poate face atat in lei, cat si in euro, pana la 100% din valoarea proiectelor pe care vreti sa le dezvoltati.

Perioada maxima pe care se poate intinde respectivul credit este de 25 de ani. Daca vreti neaparat sa contractati un astfel de credit puteti desemna un imputernicit care sa va reprezente in relatia cu banca, pe tot parcursul procesului de acordare si de derulare a creditului. Daca sunteti in Spania sau Franta, aveti posibilitatea achitarii ratelor prin intermediul serviciilor de transfer dedicate "La Caixa" - Spania si "i-Transfert" - Franta.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...