Ziare.com

Volksbank Romania a scapat de credite neperformante de 500 de milioane de euro

Luni, 28 Iulie 2014, ora 20:01

   

Volksbank Romania a scapat de credite neperformante de 500 de milioane de euro
Volksbank si-a redus portfofoliul de credite neperformante prin vanzarea unui pachet cu o valoare totala de 495 de milioane de euro unor investitori straini.

Acestia sunt Deutsche Bank, AnaCap Financial Partners LLP, H.I.G Capital International Advisers si APS Holding SE, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In urma tranzactiei, Volksbank si-a redus rata de neperformanta pana la un nivel confortabil, sub 8%, de 3 ori mai mic decat media sistemului bancar din Romania.

Un grup polonez va cumpara Volksbank Leasing Romania

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Benoit Catel, presedintele Volksbank Romania a precizat ca "reducerea portofoliului de credite neperformante reprezinta un alt moment cheie in cadrul strategiei noastre de repozitionare".

"In acelasi timp, continuam sa ne concentram pe cresterea profitabilitatii business-ului", a adaugat acesta.

Portofoliul include credite neperformante (credite garantate cu intarzieri mai mari de 90 de zile) din Romania, dintre care 84% sunt credite imobiliare retail, restul de 16% reprezentand finantari corporate.

In total sunt 3.566 de credite si garantiile aferente: in primul rand proprietati rezidentiale, spatii comerciale si terenuri.

Alexander Tscherteu, vicepresedinte Volksbank a spus ca tranzactia s-a finalizat cu succes.

"Aceasta tranzactie este prima de acest fel de pe piata din Romania. Vor mai urma si alte banci cu siguranta. Incheierea acestei tranzactii nu ar fi fost posibila fara ajutorul unei echipei dedicate si fara sprijinul profesionist primit din partea celor de la Schoenherr, in calitate de consilier juridic si PWC, in calitate de consilier de vanzari", a mentionat oficialul bancii.

Vanzarea portofoliului de neperformante nu influenteaza profitul din 2014 si nici capitalul, sustine Volksbank Romania.

Banca "are in continuare o rata de solvabilitate puternica, de peste 20%. Partile implicate in tranzactie au agreat pastrarea confidentialitatii cu privire la alte detalii referitoare la aceasta vanzare", se mai arata in comunicat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1962 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor