Ziare.com

Volksbank, scenariu pentru clientii care au credite in franci

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 16:14

   

Volksbank, scenariu pentru clientii care au credite in franci
Volksbank Romania a precizat, vineri, ca lucreaza la o oferta pentru clientii care au credite in franci, la scurt timp dupa ce o femeie din Galati a castigat in instanta convertirea imprumutului din moneda elvetiana in lei la cursul la care a semnat contractul.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, banca a facut urmatoarele precizari:

  • "Volksbank incearca intotdeauna sa actioneze in intereseul clientilor sai pentru a gasi solutii la nevoile acestora;
  • In ceea ce priveste creditele in franci elvetieni (CHF), intr-adevar, banca studiaza mai multe scenarii si lucreaza la diferite solutii pentru a-si ajuta clientii la plata datoriilor;
  • Pentru a veni in intampinarea clientilor cu o solutie cat mai adecvata, banca lucreza inca la clarificarea ultimelor detalii ale ofertei".
.

Pozitia Volksbank vine dupa ce au aparut informatii conform carora banca, cu capital majoritar austriac, scoasa la vanzare, ar dori sa rezolve problema creditelor in franci elvetieni prin conversia acestora in lei la un curs de 2,5 lei/franc, sensibil mai mic decat cel din prezent, cu tot cu o reducere semnificativa de peste 30% a soldului creditelor, ceea ce ar duce la reducerea ratei lunare cu aproximativ 50%.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Decizie irevocabila in instanta

Pe de alta parte, o clienta a Volksbank a obtinut in instanta convertirea creditului din franci elvetieni in lei, la cursul la care a luat imprumutul, decizia fiind definitiva si irevocabila.

Premiera: Banca obligata de instanta sa converteasca un credit din franci in lei - S-a creat un precedent?

Avocatul Marius Coltuc sustine ca aceasta victorie poate reprezenta un precedent pentru viitoarele procese pe aceeasi tema, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Clienta a castigat dreptul de a-si plati ratele la cursul din 2007, plus o marja de 10%, ceea ce inseamna ca va plati cate doi lei pe un franc, in loc de 3,68, cat este cotatia actuala a valutei elvetiene.

In timp ce avocatul Marius Coltuc sustine ca s-a creat un precedent care va putea fi folosit in viitoarele cazuri, aparatorul bancii, avocatul Stan Tirnoveanu, sustine contrariul.

"Eu nu cred ca va fi un precedent pentru ca este un precedent intr-un singur caz. Sunt alte hotarari pe care banca nu a facut o anume publicitate, Ialomita, Oradea si alte instante au respins o asemenea aplicare a contractului si dispozitiilor legale", a spus Stan Tirnoveanu.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6014 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor