Ziare.com

Criza globala, intretinuta de nerambursarea imprumuturilor pe termen scurt

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 23:49

   

Criza globala, intretinuta de nerambursarea imprumuturilor pe termen scurt
Incapacitatea unui mare numar de institutii financiare de a obtine noi finantari, pe termen scurt, a fost una dintre caracteristicile crizei globale, se arata intr-un raport elaborat de FMI si dat miercuri publicitatii la Washington.

Partea a doua a Raportului asupra Stabilitatii Financiare Globale 2010 (GFSR) s-a ocupat in special de aspectele legate de riscul lichiditatii in sistemul financiar.

Concluziile arata ca bancile si institutiile financiare nebancare, din statele avansate, s-au bazat si se bazeaza in foarte mare masura pe finantarea de pe piete de capital, pe termen scurt, ceea ce le-a crescut riscul expunerii, scrie Automated Trader .

Ca atare, furnizorii de imprumuturi garantate au ajuns sa fie mai degraba fondurile mutuale, in locul bancilor. In consecinta au fost subestimate riscurile garantiilor incerte, inclusiv cele provenite din finantarile internationale.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe marginea concluziilor raportului FMI propune reevaluarea garantilor, pentru a evita riscul unei scaderi bruste a lichiditatii, reevaluarea periodica a garantiilor de-a lungul unui intreg ciclu de creditare, pentru a evita finantarea excesiva in perioadele in care valoarea garantiilor este ridicata. Raportul FMI apreciaza ca cerintele de lichiditati propuse de Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancara in 2010 reprezinta o solutie eficienta in reducerea riscului crizelor de lichiditati.

Citeste mai multe despre fmi Comitetul Basel imprumuturi garantate
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 892 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

alo,alo...stati jos tovarasi !stati in liniste,nu va impacientati !

in curand se va da drumul la credite,ca sa-ti poti plati vechile credite!pt un lucru era bun comunismul si anume ca nu eram un sat,fara caine!acum e demo si liber la emo !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor