Ziare.com

Criza globala, intretinuta de nerambursarea imprumuturilor pe termen scurt

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 23:49

   

Criza globala, intretinuta de nerambursarea imprumuturilor pe termen scurt
Incapacitatea unui mare numar de institutii financiare de a obtine noi finantari, pe termen scurt, a fost una dintre caracteristicile crizei globale, se arata intr-un raport elaborat de FMI si dat miercuri publicitatii la Washington.

Partea a doua a Raportului asupra Stabilitatii Financiare Globale 2010 (GFSR) s-a ocupat in special de aspectele legate de riscul lichiditatii in sistemul financiar.

Concluziile arata ca bancile si institutiile financiare nebancare, din statele avansate, s-au bazat si se bazeaza in foarte mare masura pe finantarea de pe piete de capital, pe termen scurt, ceea ce le-a crescut riscul expunerii, scrie Automated Trader .

Ca atare, furnizorii de imprumuturi garantate au ajuns sa fie mai degraba fondurile mutuale, in locul bancilor. In consecinta au fost subestimate riscurile garantiilor incerte, inclusiv cele provenite din finantarile internationale.

Pe marginea concluziilor raportului FMI propune reevaluarea garantilor, pentru a evita riscul unei scaderi bruste a lichiditatii, reevaluarea periodica a garantiilor de-a lungul unui intreg ciclu de creditare, pentru a evita finantarea excesiva in perioadele in care valoarea garantiilor este ridicata. Raportul FMI apreciaza ca cerintele de lichiditati propuse de Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancara in 2010 reprezinta o solutie eficienta in reducerea riscului crizelor de lichiditati.

Citeste mai multe despre fmi Comitetul Basel imprumuturi garantate
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 892 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

alo,alo...stati jos tovarasi !stati in liniste,nu va impacientati !

in curand se va da drumul la credite,ca sa-ti poti plati vechile credite!pt un lucru era bun comunismul si anume ca nu eram un sat,fara caine!acum e demo si liber la emo !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor