Cabat: Cursul euro poate ajunge la 4,8 lei/euro

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 21:08
2098 citiri
Cabat: Cursul euro poate ajunge la 4,8 lei/euro

Analistul financiar Dragos Cabat a declarat ca tendinta este in continuare de depreciere a monedei nationale, iar cursul ar putea ajunge la un nivel de 4,6 - 4,8 lei/euro in octombrie-noiembrie, interval in care s-ar putea situa si la sfarsitul anului.

"Tendinta in continuare este de depreciere a leului. Faptul ca mai revine si sub 4,5 lei/euro este temporar, asa cum a fost scoaterea de lichiditate din piata de catre BNR, cea care a facut sa se aprecieze leul in ultimele doua saptamani.

Sigur, daca se va imbunatati situatia din Europa, atunci se va aprecia si leul. Dar fundamentele sunt de depreciere in continuare. Cursul se poate deprecia pana la 4,6 - 4,8 lei/euro in octombrie-noiembrie si poate sa stea comod in acest interval pana spre sfarsitul anului", a mentionat managing partner al Financial View, Dragos Cabat.

Curs euro - leu Leul se depreciaza usor fata de euro, in tendinta regionala

Euro s-a majorat, marti, in raport cu moneda nationala, cu 0,11 la suta, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial de 4,5026 lei/unitate.

Potrivit analistilor ING, leul s-a incadrat in tendinta regionala de depreciere in raport cu moneda unica, inceput luni, cand majoritatea monedelor din tarile vecine au pierdut in jur de 0,5 la suta in raport cu euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Dragos Cabat depreciere leu, #tentinda depreciere leu, #curs valutar leu euro , #curs valutar