Cea mai performanta moneda in 2011

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 22:35
2877 citiri
Cea mai performanta moneda in 2011

Anul 2011, puternic marcat de instabilitate in zona euro, a consolidat pozitia monedelor cu rol de refugiu, considerate investitii cu un grad mai ridicat de siguranta in perioada de criza financiara. In raport cu moneda unica si in comparatie cu celelalte monede din regiune, leul a avut o evolutie relativ stabila, desi a cunoscut o volatilitate ridicata pe parcursul anului.

In 2011, Yenul japonez a fost cea mai puternica moneda majora a lumii raportata la Euro, apreciindu-se cu 8,34% intre 3 ianuarie si 31 decembrie.

Astfel, desi in prima parte a anului trecut moneda Japoneza a pierdut puternic teren in fata celei Europene, in cea de-a doua jumatate a anului intarirea Yenului a fost extrem de puternica, respectiv de 17,32%, astfel incat a nu numai ca moneda a recuperat intervalul pierdut initial, dar a sfarsit anul "pe prima pozitie de pe podium".

In 2011 Euro a pierdut teren si in fata Dolarului American, scazand cu 3,06%: ca si in cazul Yenului, a doua jumatate a anului a adus pierderi mai agresive, de 11,94%, explicabile prin extinderea crizei datoriilor suverane de la Grecia inspre Italia in primul rand si spre Spania- intr-o masura mai mica.

Cum a evoluat leul?

Citeste mai multe despre Cea mai performanta moneda in 2011 pe efin.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#monede, #curs valutar, #moneda performanta , #curs valutar