Cum e afectat leul de situatia din Ungaria?

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 21:25
2402 citiri
Cum e afectat leul de situatia din Ungaria?

Dupa ce cursul euro/leu a atins un nou nivel maxim de la inceputul anului in prima zi a saptamanii, tentinta leului a fost ulterior de apreciere, indicand faptul ca banca centrala nu doreste o prabusire abrupta a monedei.

In ultima zi a saptamanii, insa, leul a depasit recordul de la inceputul saptamanii, stabilind un nou curs maxim din acest an si cel mai ridicat din iunie 2010.

Desi continua sa se tranzactioneze intr-un interval ingust, sunt evidente presiunile pentru deprecierea leului. Ratele dobanzilor pe termen scurt au depasit 8% saptamana trecuta, ceea ce poate fi considerat un semnal privind inasprirea conditiilor de lichiditate de pe piata monetara, o metoda utilizata in mod traditional de banca centrala pentru a sprijini moneda nationala in perioade nefavorabile, potrivit analistilor Raiffeisen Bank.

In acelasi timp, cererea de lichiditate in randul bancilor locale este ridicata, in conditiile in care acestea trebuie sa intruneasca cerintele privind rezervele minime.

Fluctuatiile cursului valutar au fost in continuare corelate cu evolutiile de pe pietele externe.

Citeste totul despre cursul valutar - evolutie saptamanala si previziuni 28 noiembrie- 2 decembrie pe efin.ro

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#curs valutar, #euro, #Ungaria forinti , #curs valutar
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Am înţeles! Adică... o să dau mai mulţi sau mai puţini lei la taxele