Curs euro-leu: Cresteri pe toata linia pentru leu

Joi, 08 Mai 2014, ora 13:25
1696 citiri
Curs euro-leu: Cresteri pe toata linia pentru leu

Leul s-a apreciat, joi, fata de valutele principale, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Astfel, moneda nationala a avansat cu 0,03% in comparatie cu sedinta precedenta, pana la un curs oficial de 4,4340 lei/unitate, de la 4,4352 lei/unitate, cat a fost cotatia de miercuri.

"Pe fondul diminuarii tensiunilor geopolitice, leul a luat parte la tendinta regionala de apreciere pentru a adauga inca 0,3% la intarirea recenta si a atinge maximele ultimelor sase luni de 4,4250/EUR in apropierea inchiderii sedintei de ieri (miercuri - n.red.). Cu toate acestea, cu leul in imediata apropiere a maximelor ultimului trimestru din 2013, credem ca potentialul unor avansuri ulterioare este puternic limitat, intrucat ne asteptam ca, in mod similar cu tiparul de la sfarsitul anului trecut, banca centrala va interveni pentru a diminua aprecierea monedei locale.

Mai mult, conditiile de lichiditate mai putin favorabile ofera motive suplimentare pentru astfel de actiuni. Astfel, pe fondul climatului extern pozitiv, credem ca leul se va mentine in apropierea maximelor recente pentru moment, insa ne asteptam la o intoarecere la tiparul unui leu oscilant in perioada urmatoare, similar cu trimestrul al patrulea al 2013", se arata in analiza ING Bank remis Ziare.com.

Leul s-a apreciat si in fata dolarului, cursul oficial fiind de 3,1799 lei/unitate, de la 3,1860 lei/unitate, cat era cursul de miercuri.

Francul elvetian a scazut de la 3,6417 lei/unitate la 3,6383 lei/unitate, in timp ce pretul aurului a ajuns de la 134,3360 lei/gram la 132,0109 lei/gram.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#curs euro leu, #curs euro BNR, #Curs BNR, #curs dolar, #curs dolar BNR, #cur franc elvetian, #pret aur , #curs valutar