Curs euro-leu: Euro castiga teren

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 13:25
1704 citiri
Curs euro-leu: Euro castiga teren

Euro a continuat sa se aprecieze, marti, depasind cotatia de 4,53 lei/unitate.

Mai exact, Banca Nationala a Romaniei a publicat un curs oficial de 4,5316 lei/euro, in crestere cu 0,28% fata de sedinta precedenta.

"Nivelul rezervelor valutare pentru luna noimebrie a oferit ieri o noua dovada pentru faptul ca interventiile sunt costisitoare si ofera beneficii limitate - estimam ca banca centrala a vandut aproximativ 700 milioane euro in noiembrie, perioada in care leul s-a intarit cu doar 0,7% in medie fata de luna precedenta.

O parte din aceasta suma a rezultat probabil din necesarul de finantare in moneda locala a Ministerului Finantelor, intrucat presupunem ca deficitul bugetar pentru aceasta perioada nu a fost acoperit in intregime din emisiunile de titluri de stat" se arata intr-un raport remis Ziare.com de ING Bank.

Analistii bancii considera ca finantarea insuficienta a Ministerului Finantelor prin titluri de stat in aceasta luna ar putea fi din nou un factor pozitiv pentru leu.

Dolarul a ramas stabil, marti, cotatia fiind de 3,4665 de lei/unitate, o modificare aproape imperceptibila fata de sedinta de luni, cand era 3,4666 lei/unitate.

Francul elvetian a scazut usor, de la 3,7467 lei/unitate, la 3,7405 lei/unitate.

Aurul s-a ieftinit, de la 191,4352 lei/gram, ajungand la 190,1826 lei/gram.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar