Curs euro - leu Euro, la minimul ultimelor trei luni

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 13:33
2725 citiri
Curs euro - leu Euro, la minimul ultimelor trei luni

Euro a ajuns la cea mai scazuta cotatie in raport cu moneda nationala din mai mult de trei luni, vineri, cand Banca Nationala a Romaniei a anuntat un curs oficial de 4,4747 lei/euro.

Astfel, moneda unica europeana a pierdut 0,73 la suta in fata leului, in comparatie cu ziua precedenta. O valoare mai mica a euro s-a mai inregistrat pe 7 septembrie, cand cursul oficial a fost de 4,4741 lei/unitate.

Potrivit analistilor, miscarea de apreciere a leului pare condusa de cresterea apetitului investitorilor straini pentru active denominate in lei, in urma alegerilor.

De altfel, si randamentele maxime pentru cele doua licitatii pentru titluri de stat de joi au scazut, iar sumele vandute au fost mai mari decat cele planificate.

"Credem ca aceste evenimente sunt legate de o revenire a apetitului investitorilor straini pentru active denominate in lei, intrucat acestia ar putea privi rezultatul semnificativ al USL la alegerile legislative drept un factor de stabilizare a scenei politice locale. In acest context, putea vedea leul castingand teren in continuare, pe fondul revenirii unei parti a sumelor de circa 1,5 miliarde de euro, ce insumeaza scaderile detinerilor investitorilor straini in titluri de stat locale din primele noua luni ale lui 2012", au spus analistii ING.

Totusi, ei se arata precauti asupra unui scenariu de apreciere semnificativa a leului, avand in vedere ca moneda locala este cu depreciata cu 3% fata de nivelul de la inceputul anului. Pentru aceasta perioada, ING estimeaza interventiile BNR pentru sustinerea leului la 3 miliarde de euro.

La randul sau, dolarul american s-a depreciat cu 0,92 la suta in fata leului, vineri, pana la o cotatie oficiala de 3,4205 lei/unitate.

Francul elvetian s-a depreciat de la 3,7269 lei/unitate, joi, la 3,7022 lei/unitate in ultima sedinta a saptamanii.

Nu in ultimul rand, pretul aurului a scazut la 186,6382 lei/gram, fata de 188,2731 lei/gram.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar