Curs euro-leu: Euro scade usor, dolarul primeste un impuls

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 13:17
2024 citiri
Curs euro-leu: Euro scade usor, dolarul primeste un impuls
Foto: Arhiva Ziare.com

Euro s-a depreciat usor, joi, in timp ce dolarul a beneficiat de un impuls.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4.4291 lei/unitate, pentru moneda unica, ceea ce inseamna o scadere de 0,01% fata de sedinta precedenta.

"Leul s-a depreciat usor ieri, inchizand aproape de 4,4280/EUR, in linie cu scaderea valutelor din regiune in fata EUR. Revenirea ingrijorarilor privind China si tensiunile dinaintea alegerilor parlamentare din Polonia din acest weekend s-au aflat in spatele miscarii regionale. Calendarul de astazi contine mai multe evenimente, iar principalul va fi sedinta BCE", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Joi, la incheierea vizitei delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti, condusa de Andrea Schaechter, institutia a avertizat ca deficitul bugetar va ajunge aproape de 3% din PIB in 2016 si anticipeaza riscuri de depasire a acestui nivel in 2017 din cauza taierilor de taxe si a cresterilor salariale din sectorul bugetar.

FMI avertizeaza Romania: Pericolul de dupa cresterile salariale si reducerea taxelor (Video)

Similar, estimarea ING Bank arata un deficit de 2,4% pe fondul masurilor deja aprobate, dar deciziile anuntate de majorare a salariilor in educatie si reducere a impozitului pe dividende ar putea trimite valoarea la 2,8% din PIB. "Ne asteptam ca guvernul sa faca eforturi pentru a pastra nivelul sub 3% din PIB", se arata in nota ING Bank.

Ponta se face ca nu vede riscurile care planeaza deasupra economiei Romaniei in 2016?

Evolutia celorlalte valute

Dolarul s-a apreciat, joi, cu 0,35%, pana la cotatia de 3,9147 lei/unitate.

Pe de alta parte, francul elvetian a coborat de la 4,0754 lei/unitate la 4,0658 lei/unitate, in timp ce aurul s-a scumpit de la 147,4146 lei/gram la 146,9143 lei/gram.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs BNR dolar, #curs dolar leu, #curs franc, #pret aur , #curs valutar