Curs euro-leu: Euro si francul elvetian, in scadere - Dolarul e contra curentului

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 13:12
5194 citiri
Curs euro-leu: Euro si francul elvetian, in scadere - Dolarul e contra curentului

Euro si francul elvetian s-au depreciat, joi, in timp ce dolarul a inregistrat un mic salt.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,4451 lei/euro, ceea ce reprezinta o scadere de 0,30% fata de sedinta precedenta.

Moneda din Tara Cantoanelor a scazut de la 4,3632 lei/unitate la 4,2748 lei/unitate.

Pe de alta parte, dolarul a urcat cu 0,20%, de la 3,9258 lei/unitate la 3,9335 lei/unitate, iar aurul s-a ieftinit de la 162,2549 lei/gram la 161,4006 lei/gram.

Uite sedinta, nu mai e sedinta

Evolutia valutelor are loc in contextul in care sedinta Comisiei pentru Buget-Finante din Camera Deputatilor, in care trebuia sa se discute despre conversia creditelor din valuta in lei, a fost suspendata, miercuri, din lipsa de cvorum.

"Constat ca lucrurile merg dinspre bine spre foarte bine. Mi-as dori sa rog acum unul dintre secretarii comisiei sa stabileasca cvorumul si constat ca nu exista. Neavand conditia de cvorum, multumesc pentru participare. Ne vedem saptamana viitoare in sesiunea ordinara", a spus presedintele comisiei, social-democratul Viorel Stefan.

Comisia pentru Buget ar fi trebuit sa discute cu reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor, Bancii Nationale, Ministerului de Finante, Consiliului Patronatelor Bancare proiectele de lege privind conversia creditelor din valuta in lei.

Criza francului: Parlamentarii au chiulit. Sedinta nu se mai tine

In data de 15 ianuarie 2015, francul elvetian s-a apreciat puternic pe pietele internationale, castigand aproape 30% in raport cu moneda euro, dupa ce Banca Nationala a Elvetiei (BNS) a renuntat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat in ultimii trei ani.

De atunci, moneda din Tara Cantoanelor s-a apreciat timp de cateva zile, insa in aceasta saptamana a intrat pe o traiectorie descrescatoare.

C.P.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#curs euro BNR, #Curs BNR, #curs franc BNR, #curs franc elvetian , #curs valutar