Curs euro-leu: Francul scade. Ce se intampla cu euro

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 13:07
7761 citiri
Curs euro-leu: Francul scade. Ce se intampla cu euro

Francul elvetian s-a depreciat, marti, dupa trei sedinte consecutive de crestere.

Banca Nationala a Romaniei a cotat moneda din Tara Cantoanelor la 4,4354 lei/unitate, in scadere fata de sedinta precedenta.

Francul a atins, luni, un nou maxim istoric, de 4,4716 lei/unitate.

Pe de alta parte, euro s-a apreciat usor, marti, pana la 4,5037 lei/unitate.

"Leul s-a intarit, ieri, cu aproximativ 0,1% in primele doua ore de tranzactionare, dar a pierdut teren in a doua parte a zilei, urmand o miscare similara a unor valute regionale, si a inchis in apropierea lui 4,50/EUR.

Leul pare sa se afle intr-o atitudine expectativa, iar participantii la piata asteapta anuntul BCE privind un program de achizitii de obligatiuni suverane si, poate mai important, detaliile acestuia. Pentru astazi credem ca exista perspectiva unei usoare aprecieri pentru leu", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Dolarul a facut un mic pas in spate, marti, avand in vedere ca s-a depreciat cu 0,09%, pana la o cotatie de 3,8780 lei/unitate.

Mai mult, aurul s-a scumpit de la 159,1885 lei/gram la 161,2499 lei/gram.

Problema romanilor cu credite in franci, in Parlament

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a anuntat, marti, ca sesiunea extraordinata pentru legea insolventei personale va avea loc dupa ce Comisia juridica va intocmi un raport in acest sens.

"In 24 de ore de la intocmirea raportului, vom convoca sesiunea extraordinara pentru legea insolventei", a declarat Valeriu Zgonea.

Problema creditelor in franci, in Parlament - cand va avea loc sesiunea extraordinara (Video)

Astfel, membrii Comisiei juridice se vor intalni zilnic, incepand de miercuri, pana la sfarsitul acestei saptamani, pentru a face raportul pe legea insolventei, menita sa ii ajute pe romanii cu credite in franci elvetieni.

Valeriu Zgonea a precizat ca nu poate fi convocata o sesiune extraordinara a Parlamentului in lipsa acestui raport.

Decizia de a astepta un raport al Comisiei juridice a fost luata, marti dimineata, in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, in urma solicitatii PNL de a organiza o sesiune extraordinara pentru adopatarea legii insolventei personale.

Francul elvetian explodeaza: PNL cere convocarea de urgenta a Parlamentului

Odata cu membrii Comisiei juridice, care se vor intalni miercuri, joi si vineri, si Comisia de buget-finante se va reuni in sedinta miercuri, de la ora 11, pentru a discuta problema romanilor cu credite in franci, afectati de cresterea vertigionasa a monedei elvetiene.

Sedinta extraordinara in Parlament pentru romanii cu credite in franci

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...