Curs euro-leu: Francul scade. Ce se intampla cu euro

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 13:07
7997 citiri
Curs euro-leu: Francul scade. Ce se intampla cu euro

Francul elvetian s-a depreciat, marti, dupa trei sedinte consecutive de crestere.

Banca Nationala a Romaniei a cotat moneda din Tara Cantoanelor la 4,4354 lei/unitate, in scadere fata de sedinta precedenta.

Francul a atins, luni, un nou maxim istoric, de 4,4716 lei/unitate.

Pe de alta parte, euro s-a apreciat usor, marti, pana la 4,5037 lei/unitate.

"Leul s-a intarit, ieri, cu aproximativ 0,1% in primele doua ore de tranzactionare, dar a pierdut teren in a doua parte a zilei, urmand o miscare similara a unor valute regionale, si a inchis in apropierea lui 4,50/EUR.

Leul pare sa se afle intr-o atitudine expectativa, iar participantii la piata asteapta anuntul BCE privind un program de achizitii de obligatiuni suverane si, poate mai important, detaliile acestuia. Pentru astazi credem ca exista perspectiva unei usoare aprecieri pentru leu", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Dolarul a facut un mic pas in spate, marti, avand in vedere ca s-a depreciat cu 0,09%, pana la o cotatie de 3,8780 lei/unitate.

Mai mult, aurul s-a scumpit de la 159,1885 lei/gram la 161,2499 lei/gram.

Problema romanilor cu credite in franci, in Parlament

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a anuntat, marti, ca sesiunea extraordinata pentru legea insolventei personale va avea loc dupa ce Comisia juridica va intocmi un raport in acest sens.

"In 24 de ore de la intocmirea raportului, vom convoca sesiunea extraordinara pentru legea insolventei", a declarat Valeriu Zgonea.

Problema creditelor in franci, in Parlament - cand va avea loc sesiunea extraordinara (Video)

Astfel, membrii Comisiei juridice se vor intalni zilnic, incepand de miercuri, pana la sfarsitul acestei saptamani, pentru a face raportul pe legea insolventei, menita sa ii ajute pe romanii cu credite in franci elvetieni.

Valeriu Zgonea a precizat ca nu poate fi convocata o sesiune extraordinara a Parlamentului in lipsa acestui raport.

Decizia de a astepta un raport al Comisiei juridice a fost luata, marti dimineata, in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, in urma solicitatii PNL de a organiza o sesiune extraordinara pentru adopatarea legii insolventei personale.

Francul elvetian explodeaza: PNL cere convocarea de urgenta a Parlamentului

Odata cu membrii Comisiei juridice, care se vor intalni miercuri, joi si vineri, si Comisia de buget-finante se va reuni in sedinta miercuri, de la ora 11, pentru a discuta problema romanilor cu credite in franci, afectati de cresterea vertigionasa a monedei elvetiene.

Sedinta extraordinara in Parlament pentru romanii cu credite in franci

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#curs BNR franc elvetian, #curs franc BNR, #curs franc, #curs BNR eurom curs BNR, #curs dolar BNR, #pret aur , #curs valutar