Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Curs euro-leu: Iohannis anunta un nou premier, euro scade

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 13:25
3968 citiri
Curs euro-leu: Iohannis anunta un nou premier, euro scade
Foto: Arhiva Ziare.com

Moneda euro s-a depreciat usor, marti, pe fondul consultarilor de la Palatul Cotroceni pentru gasirea unui nou premier, in timp ce dolarul a avansat usor.

Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial de 4,4562 lei/euro, ceea ce inseamna o scadere de 0,04% pentru moneda unica fata de sedinta precedenta.

"Leul s-a tranzactionat ieri fara variatii mari in jurul valorii de 4,4600/EUR, langa care a inchis, ignorand tendinta regionala de apreciere, intr-o zi cu volume mici. Consultarile presedintelui Iohannis cu principalele partide nu au adus vreun rezultat clar", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

PSD l-a propus pe Liviu Voinea (fost ministru si fost membru de partid, in prezent viceguvernator al BNR) pentru functia de premier.

Insa liberalii nu sunt de acord, ei militand pentru un premier tehnocrat. Presedintele Iohannis ar putea desemna astazi pe cineva sa formeze Guvernul.

Iohannis, noi consultari pentru numirea unui premier: Nu conteaza cine guverneaza, ci cum guverneaza

"Credem in continuare intr-o rezolvare rapida a instabilitatii politice, scenariu favorabil pietelor leului.Pentru astazi ne asteptam ca EUR/RON sa se tranzactioneze fara variatii mari in jurul a 4,4600. O nominalizare de premier care ar fi probabil acceptata de Parlament ar putea trimite perechea sub 4,4500", se mai arata in analiza ING Bank.

Presedintele Klaus Iohannis anunta, marti, la ora 17:00, numele noului premier.

Cum au evoluat celelalte valute

Dolarul a ajuns, marti, la 4,1494 lei/unitate, marcand o crestere de 0,40%, in timp ce francul elvetian a urcat de la 4,1211 lei/unitate la 4,1343 lei/unitate.

Aurul s-a scumpit de la 145,4077 lei/gram la 145,8776 lei/gram.

C.P.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#curs euro leu, #curs euro, #Curs BNR, #curs dolar, #curs dolar BNR, #curs franc, #pret aur , #curs valutar
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5