Curs euro-leu: Leul castiga teren in prag de Sarbatori

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 13:24
3079 citiri
Curs euro-leu: Leul castiga teren in prag de Sarbatori
Foto: Arhiva Ziare.com

Leul s-a apreciat, luni, fata de principalele valute.

Banca Nationala a afisat un curs de 4,5105 lei/euro, ceea ce inseamna un salt de 0,09% pentru moneda nationala fat de cea unica, comparativ cu sedinta precedenta.

"Presiunile de depreciere asupra leului s-au mentinut vineri, iar moneda romaneasca a inchis putin peste 4,51/EUR, ignorand tendinta regionala. De fapt, zlotul polonez a reusit sa corecteze in sesiunile recente pierderile care au inceput la inceputul lunii decembrie.

Totusi, in mare parte din saptamana trecuta, moneda romaneasca a parut sa ignore miscarea regionala, probabil din cauza fluxurilor comerciale.

In opinia noastra, acest lucru inseamna ca odata ce interesul de cumparare pentru EUR/RON se disipeaza, perechea ar trebui sa coboare destul de repede spre 4,4500, nivel in jurul caruia s-a tranzactionat la inceputul lunii decembrie, inaintea sedintei Bancii Centrale Europene. Astazi am putea vedea un nou test al pragului de 4,50", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

De asemenea, leul a castigat 0,46% comparativ cu dolarul, care a fost cotat de BNR la 4,1529 lei/unitate.

Similar, moneda nationala s-a apreciat si in raport cu francul elvetian, cursul fiind de 4,1706 lei/unitate, fata de 4,1904 lei/unitate.

Aurul s-a scumpit, luni, de la 141,6835 lei/gram la 143,1865 lei/gram.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs BNR dolar, #Curs BNR, #curs franc, #pret aur , #curs valutar