Curs euro-leu: Leul creste vertiginos

Joi, 12 Februarie 2015, ora 13:16
5441 citiri
Curs euro-leu: Leul creste vertiginos

Leul s-a apreciat in fata principalelor valute, joi, pe fondul discutiilor intre ministrii de Finante din zona euro legate de datoria Greciei, care nu au ajuns la un rezultat.

Astfel, moneda nationala a urcat cu 0,23% fata de euro, cotatia fiind de 4,4316 lei/unitate.

"Leul s-a depreciat la peste 4,45/EUR ieri, probabil pe fondul stirilor externe negative, si a inchis cu o pierdere de aproximativ 0,3%, in apropiere de 4,45/EUR. Moneda romaneasca a atins, astfel, cea mai slaba valoare de la sfarsitul lunii ianuarie. O reuniune a Consiliului European incepe astazi la Bruxelles, in timp ce presa relateaza ca situatia Greciei va fi o tema centrala.

Avand in vedere ca intalnirea informala de ieri a ministrilor de Finante din zona euro nu a generat vreo concluzie privind Grecia, perspectivele nu par foarte optimiste pentru astazi si credem, de asemenea, ca s-au mai temperat sperantele pentru un rezultat pozitiv la discutiile oficiale de lunea viitoare. Contextul usor nefavorabil sugereaza ca un activ mai riscant precum leul s-ar putea tranzactiona astazi sub presiuni modeste de depreciere, dupa ce tranzactiile din aceasta dimineata au dus moneda spre 4,4420/EUR", se arata in nota ING Bank remisa Ziare.com.

Niciun acord privind soarta Greciei la intalnirea de la Bruxelles

Iohannis, la primul sau Consiliu European: Intalniri cu seful PPE si presedintele Ucrainei

Leul a castigat teren si in fata dolarului, care a ajuns la 3,9081 lei/unitate, in timp ce francul a scazut de la 4,2388 lei/unitate la 4,2024 lei/unitate.

Aurul s-a ieftinit, joi, de la 156,0090 lei/gram la 153,9848 lei/gram.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#curs euro leu, #curs euro BNR, #Curs BNR, #curs dolar BNR, #curs franc elvetian , #curs valutar