Curs euro-leu: Leul se apreciaza pe toate planurile - La cat a ajuns francul

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 13:21
10850 citiri
Curs euro-leu: Leul se apreciaza pe toate planurile - La cat a ajuns francul
Foto: Banca Nationala a Elvetiei

Leul s-a apreciat puternic, miercuri, in fata francului, moneda din Tara Cantoanelor fiind cotata sub pragul de 4,4 lei/unitate.

Mai exact, cursul publicat de Banca Nationala a Romaniei a fost de 4,3632 lei/unitate.

Marti, un franc a fost cotat la 4,4269 lei.

Leul a castigat teren si in fata euro, care a ajuns de la 4,4709 lei/unitate la 4,4585 lei/unitate.

"Leul s-a apreciat ieri cu aproximativ 0,2% si a inchis la 4,4665/EUR, a cincea sedinta la rand de intarire, in urma careia castigul cumulat a ajuns la 1,1%. Leul s-a apreciat (din nou) in conditiile in care unele valute regionale precum zlotul se depreciau usor. Pana la sfarsitul saptamanii, leul s-ar putea intari si mai mult", se arata in analiza ING Bank, remisa Ziare.com.

Dolarul a scazut, miercuri, cu 0,97%, pana la 3,9258 lei/unitate, iar aurul s-a ieftinit de la 162,8549 lei/gram la 162,2549 lei/gram.

Parlamentarii au chiulit de la sedinta despre criza francului

Sedinta Comisiei pentru Buget-Finante din Camera Deputatilor, in care trebuia sa se discute despre conversia creditelor din valuta in lei, a fost suspendata, miercuri, din lipsa de cvorum.

Criza francului: Parlamentarii au chiulit. Sedinta nu se mai tine

"Constat ca lucrurile merg dinspre bine spre foarte bine. Mi-as dori sa rog acum unul dintre secretarii comisiei sa stabileasca cvorumul si constat ca nu exista. Neavand conditia de cvorum, multumesc pentru participare. Ne vedem saptamana viitoare in sesiunea ordinara", a spus presedintele comisiei, social-democratul Viorel Stefan.

Comisia pentru Buget urma sa discute miercuri cu reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor, Bancii Nationale, Ministerului de Finante, Consiliului Patronatelor Bancare proiectele de lege privind conversia creditelor din valuta in lei.

Ele au fost aduse in discutie in contextul aprecierii francului elvetian din ultima vreme, care a condus la o crestere substantiala a ratelor la creditele contractate in aceasta valuta.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#curs valutar BNR, #curs franc BNR, #curs euro BNR, #Curs BNR, #pret aur, #curs dolar , #curs valutar