Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Curs euro - leu Recordul, spulberat: Euro, la nou maxim istoric

Joi, 24 Mai 2012, ora 13:01
4724 citiri
Curs euro - leu Recordul, spulberat: Euro, la nou maxim istoric

Euro a atins, joi, un nou maxim istoric, pragul psihologic de 4,46 lei/unitate fiind depasit.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat un curs oficial in crestere cu 0,17 procente in comparatie cu ziua precedenta, de 4,4662 lei/euro. Pe piata interbancara, cursul depasise 4,47 lei/euro.

De asemenea, leul s-a depreciat si in fata dolarului american, pierzand 0,75 la suta in comparatie cu ziua precedenta. Astfel, cursul BNR a ajuns la 3,5538 lei/dolar.

Francul elvetian a urcat, la randul sau, de la 3,7133 lei/unitate, miercuri, la 3,7195 lei/unitate, joi.

Nu in ultimul rand, pretul aurului s-a majorat pana la 177,9481 lei/gram la 176,2413 lei/gram.

Cum va afecteaza deprecierea leului? - Sondaj Ziare.com

Potrivit economistului sef al Volksbank, Melania Hancila, deprecierea monedei nationale nu este caz aparte pentru Romania si are la baza faptul ca fluxurile de capital au scazut substantial.

"Pe de alta parte, nu este de dorit nici o apreciere artificiala a leului, care sa nu vina din fundamentele economice. Nu putem sa pretindem BNR sa tina cursul in orice conditii, avand in vedere ca fundamentele macroeconomice s-au deterirorat in ultima perioada, iar investitorii nu mai au incredere in UE si vad riscuri sporite, atunci sunt influentati sa nu mai investeasca in tarile din UE, in prinicipal la nivel de tari emergente, inclusiv Romania. Este justificata deprecierea leului si nu e ceva de scurta durata, cred ca vom vedea pe tot anului 2012 un leu slab", a explicat Hancila, pentru Ziare.com.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar