Curs euro-leu: Scadere in linie pentru principalele valute

Joi, 18 Februarie 2016, ora 13:26
3383 citiri
Curs euro-leu: Scadere in linie pentru principalele valute
Foto: Twitter/BNR

Cotatiile principalelor valute au inregistrat scaderi, joi, insa agitatia de pe scena politica ar putea schimba aceasta tendinta.

Banca Nationala a Romaniei a cotat un euro la 4,4569 lei/unitate, ceea ce inseamna o depreciere de 0,04% fata de sedinta precedenta.

"Leul s-a apreciat marginal ieri, inchizand langa 4,4600/EUR. A inceput ziua sub presiuni de apreciere, dar a intalnit o rezistenta mare pe masura ce se indrepta spre 4,4540/EUR, minimul sesiunii pentru pereche, in conditiile in care lichiditatea din piata a ramas ridicata.

Astfel, pentru moment se pare ca tendinta de intarire ia o pauza in conditiile in care leul a inregistrat una din cele mai bune performante din lume de la inceputul anului in randul monedelor emergente. In plus, mediul politic intern pare sa redevina zgomotos. O deteriorare a stabilitatii interne ar fi negativa pentru leu pe termen scurt.

Astfel, astazi am putea vedea EUR/RON tranzactionandu-se in jurul a 4,4600, posibil corectand putin dupa ce leul s-a apreciat cu aproape 2% in ultimele 3 saptamani", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Si dolarul a inregistrat o scadere usoara, de 0,01%, pana la 4,0060 lei/unitate.

Francul elvetian a scazut, joi, de la 4,0412 lei/unitate la 4,0336 lei/unitate, in timp ce aurul s-a scumpit de la 154,8997 lei/gram la 155,2095 lei/gram.

C.P.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#curs euro leu, #curs valutar, #curs euro BNR, #curs dolar BNR, #curs dolar, #curs franc, #pret aur , #curs valutar