Curs euro-leu - Leul, crestere in fata principalelor monede

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 13:28
4091 citiri
Curs euro-leu - Leul, crestere in fata principalelor monede

Leul a crescut in prima zi saptamanii fata de moneda unica. Astfel, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs oficial de 4,5178 lei/euro, in scadere cu 0,34% fata de sedinta precedenta.

In acelasi timp, leul a continuat sa se aprecieze fata de dolarul american, cotatia BNR de 3,4999 lei/unitate, in scadere cu 0,9%.

Si francul elvetian a scazut luni fata de moneda nationala, cursul afisat de banca nationala fiind de 3,7360 lei/unitate, comparativ cu 3,7478 lei/unitate in ultima zi a saptamanii precedente.

Pretul gramului de aur a scazut usor, la 199,4000 lei/gram, dupa ce vineri a atins un nou maxim istoric, de 200,3454 lei.

Pe fondul sentimentului extern negativ, leul nu a beneficiat de tonul favorabil al celui de-al saselea raport FMI asupra Acordului Stand-By cu Romania vineri seara, potrivit analistilor ING Bank. In urma acestui raport, au fost puse la dispozitia Romaniei inca aproximativ 500 de milioane de euro, ducand suma totala a fondurilor la peste 4 miliarde.

De asemenea, in comunicatul de presa, FMI a avertizat asupra faptului ca interventiile pentru sustinerea leului ar trebui sa fie limitate la reducerea volatilitatiii cursului. In consecinta, analistii ING considera ca leul ar putea depasi pragul psihologic de 4,55 lei/euro in urmatoarele sesiuni.

Luni, 1 octombrie, Banca Centrala Europeana va afisa cursul de schimb valutar pe baza caruia se vor calcula accizele pentru anului viitor.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#curs valutar calcul accize, #curs euro leu, #curs de schimb , #curs valutar