Curs leu-euro Cresterea economica salveaza leul, dar un mare pericol il pandeste

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 13:26
3083 citiri
Curs leu-euro Cresterea economica salveaza leul, dar un mare pericol il pandeste

Leul s-a apreciat in ultima zi a saptamanii in raport cu moneda euro, pe fondul datelor pozitive privind cresterea economica.

Pe de alta parte, moneda nationala ar putea testa un nou nivel minim al acestui an, din cauza problemelor de pe scena politica, avertizeaza economistii.

Astfel, cursul de referinta afisat vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de 4,4813 lei/unitate, in scadere cu 0,25% fata de ziua precedenta.

Produsul intern brut al Romaniei a avansat anul trecut cu 3,5% fata de 2012, peste asteptarile Fondului Monetar International (FMI), care preconiza o crestere de 2,8%.

"Leul a reactionat pozitiv in urma acestor date, intarindu-se pana dincolo de 4,48/EUR pe volume reduse, insa credem ca posibilele avansuri sunt limitate pana la o rezolutie a problemelor politice", au comentat economistii ING Bank.

Potrivit economistilor, o eventuala rupere a aliantei de guvernare ar putea duce moneda locala la cel mai scazut nivel din acest an, de 4,55 lei/unitate.

Dolarul american s-a depreciat cu 0,43%, la 3,2721 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a coborat la 3,6655 lei/unitate, de la 3,6772 lei/unitate anterior.

Pretul unui gram de aur a urcat la 137,6798 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#crestere leu, #depreciere euro, #scadere dolar, #leu franc elvetian, #pret aur , #curs valutar