Curs valutar: Euro creste, dolarul isi continua avansul

Luni, 17 August 2015, ora 13:29
3744 citiri
Curs valutar: Euro creste, dolarul isi continua avansul
Foto: Arhiva Ziare.com

Euro s-a apreciat usor, luni, in timp ce dolarul a inregistrat un avans puternic.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs oficial de 4,4269 lei/unitate, ceea ce inseamna un avans de 0,10% fata de finalul saptamanii trecute.

"Leul s-a depreciat cu aproape 0,4% in fata euro si a incheiat sedinta de vineri aproape de 4,4300/EUR, dupa datele slabe privind evolutia slaba a PIB-ului din al doilea trimestru din 2015 (fata de trimestrul anterior - n.red.). Reactia initiala limitata a fost, cel mai probabil, potentata de cifrele slabe pentru cresterea PIB din T2 din Polonia si Ungaria.

In tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite, leul a recuperat 0,1% din pierderi, in timp ce volumul de tranzactionare pentru intreaga sedinta a fost mult peste media recenta", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Vineri, Institutul National de Statistica a anuntat ca economia Romaniei a inregistrat un avans de 3,2%, in trimestrul al doilea din 2015, fata de aceeasi perioada din 2014, in timp ce fata de trimestrul anterior, cresterea a fost anemica, de doar 0,1%.

Economia Romaniei a crescut cu 3,7% in primele 6 luni din 2015

Evolutia celorlalte valute

Dolarul a inregistrat, luni, un salt spectaculos, de 0,61%, pana la o cotatie de 3,9886 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a urcat de la 4,0701 lei/unitate la 4,0833 lei/unitate.

La randul sau, aurul s-a scumpit de la 142,4833 lei/gram la 143,2061 lei/gram.

C.P.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#curs euro leu, #curs euro BNR, #Curs BNR, #cus dolar BNR, #pret aur, #curs franc , #curs valutar