Curs valutar: Francul elvetian a scazut sub euro

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 13:15
9809 citiri
Curs valutar: Francul elvetian a scazut sub euro
Foto: Wikipedia

Francul elvetian a scazut, marti, cursul monedei din Tara Cantoanelor ajungand sub cel inregistrat de euro.

Cotatia publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) este de 4,4269 lei/franc, mai mica decat cea inregistrata in sedinta precedenta, de 4,4840 lei/franc.

Si euro a facut un salt in spate, de 0,20%, pana la un curs de 4,4709 lei/unitate, in timp ce dolarul s-a depreciat pana la 3,9644 lei/unitate.

Pe de alta parte, aurul s-a ieftinit de la 164,4222 lei/gram la 162,8549 lei/gram.

FMI, discutii cu BNR

Evolutia valutelor are loc in contextul in care misiunea Fondului Monetar International (FMI), aflata la Bucuresti, are discutii cu oficialii BNR.

Anterior, institutia a cerut studiu de impact pentru a evalua efectele pe care le-ar avea legea falimentului personal, care ar putea veni in ajutorul romanior cu credite in franci elvetieni, afectati de aprecierea cu peste 20% a monedei din Tara Cantoanelor.

FMI, discutii cu reprezentantii BNR - falimentul personal, pe agenda

"FMI sustine eforturile autoritatilor de a promova o legislatie in domeniu, dar suntem profund ingrijorati ca adoptarea legii insolventei fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea asociatiilor implicate, ar putea sa nu isi atinga obiectivele.

Daca nu este planificata cu atentie, bine structurata si bine implementata, o astfel de lege poate avea un impact negativ pe piata financiara", se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si presedintelui Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca.

In replica, BNR, prin vocea directorului juridic Alexandru Paunescu, a explicat ca e normal ca o astfel de lege sa fie realizata pe baza unui studiu de impact.

BNR, despre Legea falimentului personal: E normal sa facem asta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#curs valutar franc, #curs BNR franc, #curs BNR franc elvetian, #Curs BNR, #curs euro BNR, #curs dolar BNR , #curs valutar