Curs valutar: Leul continua sa piarda teren in ceata creata de revolutia fiscala

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 13:26
5847 citiri
Curs valutar: Leul continua sa piarda teren in ceata creata de revolutia fiscala

Moneda nationala incepe saptamana continuand trendul descendent. Leul s-a depreciat luni pe linie fata de principalele valute, in timp ce Guvernul creeaza mai multa incertitudine pe zi ce trece in ce priveste modificarile fiscale pe care le doreste.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat o crestere de 0,15% pentru euro, pana la un curs de 4,6469 lei/unitate.

Si dolarul creste cu 0,23%, cotatia de luni fiind de 3,9414 lei/unitate.

Un salt face si francul elvetian si costa azi 3,9833 lei.

La fel se intampla si cu lira sterlina care a ajuns la 5,2259 lei/unitate.

Gramul e aur s-a scumpit cu peste un leu si costa luni 163,6579 lei.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a explicat de curand de ce se depreciaza leul. Seful BNR a aratat ca problema mare a Romaniei este la balanta de plati.

"Avem importuri mai mari decat exporturile, iar viteza de crestere a importurilor o depaseste pe cea a exporturilor. Se contureaza o problema", a explicat Isarescu, insistand ca solutia e la Guvern, nu la BNR: "Daca e o problema de extindere de cont curent, trebuie sa te adresezi problemei, nu cursului. Nu sunt de parere ca un curs depreciat de piata exporturilor trebuie stimulat altfel".

Si presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a explicat cum masurile luate de Guvern in ultimul timp nu ajuta, de fapt, economia Romaniei.

"Nu fac decat sa alimenteze importurile, iar asta inseamna stimulare a altor economii. Nu ajuta economia locala, ci alte economii. (...) Atat timp cat avem in continuare deteriorarea balantei comerciale, deficit de cont curent, poate si deficitul bugetar, asta pune presiune pe cursul de schimb", a spus Dumitru.

In schimb, Guvernul Tudose si liderii PSD se lauda cu cresterea economica pentru care sustin ca "suntem de invidiat" in lume.

Iata si cum arata bilantul social-democratilor la 10 luni de guvernare: Sustin ca salariile au crescut cu peste 21% si datoria si deficitul au scazut.

Citeste si:
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...
Comentarii