Curs valutar: Leul incepe saptamana in forta - Apreciere pe toate planurile

Luni, 30 Martie 2015, ora 13:19
2839 citiri
Curs valutar: Leul incepe saptamana in forta - Apreciere pe toate planurile

Leul s-a apreciat, luni, fata de principalele valute.

Astfel, euro a pierdut 0,41% comparativ cu sedinte precedenta, ajungand la un curs de 4,4061 lei/unitate.

"Leul a incheiat saptamana trecuta aproape de 4,4250/EUR, o usoara apreciere la nivel de sedinta, intr-o zi relativ linistita. A parut nemiscat de comentariile FMI privind reducerile de taxe planificate, anume ca acestea ar putea ameninta consolidarea fiscala obtinuta in ultimii ani. In acelasi timp, creditorul international a recomandat bancii centrale sa continue relaxarea politicii monetare avand in vedere ca inflatia este sub tinta.

FMI vede cresterea economica din acest an la 2,7%, sub proiectia noastra de 3,1%, in conditiile in care consideram ca exista riscul ca estimarea noastra sa fie mai pesimista. Cum leul a fost ghidat mai ales de stiri externe in ultima perioada si avand in vedere calendarul zilei, ne asteptam pentru astazi la o sedinta fara variatii mari, cu o usoara presiune de intarire", se arata in analiza ING Bank remis Ziare.com.

FMI ii recomanda lui Ponta sa reanalizeze reducerea TVA: Premierul, acuzat ca se cam grabeste (Video)

Leul a castigat teren si in fata dolarului, care a fost cotat la 4,0607 lei/unitate, in timp ce moneda nationala s-a apreciat si comparativ cu francul elvetian, care a evoluat de la 4,2280 lei/unitate la 4,2117 lei/unitate.

Aurul s-a ieftinit, luni, de la 157,4184 lei/gram la 155,1184 lei/gram.

C.P.

#curs dolar leu, #curs euro leu, #Curs BNR, #curs dolar BNR, #curs euro BNR, #curs franc elvetian, #pret aur , #curs valutar