Leul se apreciaza pe piata interbancara

Marti, 30 Decembrie 2008, ora 11:23
1609 citiri
Leul se apreciaza pe piata interbancara

Moneda nationala a intrat pe un trend ascendent, contrar evolutiilor de pe pietele din regiune.

In deschiderea sedintei valutare de marti, leul a castigat in fata monedei unice europene aproximativ 6 bani, cursul revenind la nivelul de 4,0380 lei/euro.

"Leul se apreciaza inca de azi noapte, dupa ce aproape ca atinsese nivelul de 4,10 lei/euro, insa contrar evolutiei regionale, alte monede emergente depreciindu-se. Poate o sa inceapa si leul sa urmeze tendinta regionala pe parcursul zilei. Momentan, nu se stie daca BNR a intervenit sau intarirea a venit ca urmare a scumpirii prea mari a monedei europene", sustine Florin Constantinescu, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), citat de NewsIn.

Cursul de referinta anuntat luni de BNR, de 3,9964 lei/euro, a reprezentat un nou maxim istoric. Ultima data, leul a fost cotat peste aceasta valoare pe 12 noiembrie 2004, cand rata de schimb oficiala a fost de 4,0259 lei/euro.

In regiune, monedele emergente au avut o evolutie diferita de cea a monedei nationale. Astfel, forintul a fluctuat puternic pe o tendinta de depreciere de la 266 la 268 unitati/euro, in timp ce zlotul a pierdut teren de la 4,1233 la 4,1748 unitati/euro.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#curs valutar, #apreciere leu, #evolutie piata interbancara , #curs valutar