Liviu Voinea: Deprecierea leului nu este motiv de panica

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 07:51

   

Liviu Voinea: Deprecierea leului nu este motiv de panica
Deprecierea leului nu este un motiv de panica, este de parere economistul Liviu Voinea, secretar de stat in Ministerul Finantelor, care spune ca scaderea procentuala a monedei nationale nu este una semnificativa, ci mai degraba psihologica.

"Leul se depreciaza din mai multe motive, dar nu trebuie sa cream panica, e in jur de 2% in ultima luna. Si zlotul polonez si coroana ceha s-au depreciat mai mult. (...) Din punct de vedere psihologic, aceasta diferenta pare mare, dar procentual nu este", a declarat Liviu Voinea la Antena 3.

In plus, "nu cred ca vom avea de-a face cu o depreciere puternica in perioada urmatoare", a adaugat Voinea.

In ceea ce priveste procesul de depreciere a leului, economistul a spus ca explicatia vine din problemele zonei euro, in special din situatia in care se afla Grecia si Spania.

Potrivit lui Voinea, Banca Nationala are rezerve foarte mari, de aproximativ 35 de miliarde de euro, insa acest lucru nu inseamna ca banii trebuie folositi irational.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DE CE NE U
rank 2
ipocrit oportunist
Cum sa nu fie un motiv de panica avand in vedere ca fiecare are de platit ceva in euro. Daca nu erai la guvernare ai fi spus pe toate canalele TV cat de prost este guvernul. Acum...?!!!!!
mitraliera
rank 1
Dreptate mare iti dau!
Mama, mama, ce ingalbeneala ar fi fost pe ecranu' Antenei 3 zilele astea daca era tot MRU.....da'asa, eh otzara de crestere a auroiului nu-i o problema, creste si el ca doar n-o sa scada!
Caliman Eugen
rank 4
Deprecierea leului,motiv de sarbatoare,iar nu de panica!
Probabil ca cineva va organiza si o sarbatoare a leului in scadere,daca nu a facut si nu vede nevoia unui program de reindustrializare.
Fara economie nationala,parca nici n-ar mai fi nevoie de moneda nationala - nu-i asa d-le Voinea? Asa ca de ce sa intram in panica?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor