Dolarul este aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 08:02
4428 citiri
Dolarul este aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an
Dolarul a fost tranzacţionat joi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an FOTO Pixabay.com

Dolarul a fost tranzacţionat joi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an faţă de un coş de valute şi aproape de un maxim al ultimilor cinci ani în raport cu yenul japonez, tonul mai conservator al Rezervei Federale americane, susţinut de datele economice pozitive, contrastând cu perspectivele unor politici monetare permisive în Europa şi Japonia, transmite Reuters.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia dolarului faţă de un coş de şase valute majore, a scăzut cu 0,1%, la 96,733, dar s-a menţinut aproape de un maxim atins miercuri de 96,938, cel mai ridicat nivel de după iulie 2020.

Indicele a urcat în această lună cu 2,77%, traderii anticipând că inflaţia ridicată va obliga Fed să majoreze dobânzile mai devreme decât intenţiona.

Piaţa a luat în considerare că Fed va creşte dobânda cheie cu un sfert de punct procentual până în iunie, cu o probabilitate ridicată ca măsura să aibă loc cel mai devreme în luna mai.

O minută a şedinţei de politică monetară a Fed din 2-3 iunie, publicată miercuri, arată că diverşi oficiali ai instituţiei ar fi deschişi la accelerarea retragerii achiziţiilor de obligaţiuni, dacă inflaţia se va menţine ridicată şi la majorarea mai rapidă a dobânzilor.

Datele de pe piaţa muncii şi cele privind cheltuielile de consum, publicate miercuri, au depăşit aşteptările analiştilor, iar inflaţia continuă să accelereze.

Euro a urcat cu 0,13%, la 1,1215 dolari pe unitate, dar s-a menţinut aproape de cel mai redus nivel din ultimele 17 luni atins miercuri, de 1,1186 dolari pe unitate, după date privind scăderea încrederii oamenilor de afaceri germani în economie, pentru a cincea lună consecutiv.

Dolarul a stagnat la 115,355 yeni pe unitate, fiind aproape de 115,525 yeni pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din ianuarie 2017.

Lira sterlină a urcat cu 0,14%, la 1,33465 dolari pe unitate, după ce miercuri a atins un minim de 1,3317 dolari pe unitate, pentru prima oară în ultimele 11 luni.

Quarterly Report - Editia 4

Apple pregătește lansarea primului său dispozitiv pliabil: un laptop cu ecran mare. La ce preț poate ajunge
Apple pregătește lansarea primului său dispozitiv pliabil: un laptop cu ecran mare. La ce preț poate ajunge
Toate zvonurile legate de dispozitivele pliabile ale Apple indică faptul că primul model al companiei nu va fi nici un telefon, nici o tabletă, ci un laptop cu un ecran imens. Informațiile...
Se redeschide un combinat siderurgic, închis după Revoluție: ”Va crea peste 600 de locuri de muncă noi” FOTO
Se redeschide un combinat siderurgic, închis după Revoluție: ”Va crea peste 600 de locuri de muncă noi” FOTO
Preluat anul acesta de cunoscutul constructor de drumuri și autostrăzi Dorinel Umbrărescu, combinatul de la Oțelul Roșu va da din nou de lucru la peste 600 de localnici. Prezent la fața...
#dolar, #curs valutar, #yen japonez, #euro , #curs valutar
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5