Ziare.com

Bancile nici nu concep sa nu aiba profit maxim: Ameninta ca vor pune si taxa pe depozit

de Constantin Pescaru
Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 19:03

   

Bancile nici nu concep sa nu aiba profit maxim: Ameninta ca vor pune si taxa pe depozit
Marile banci din Statele Unite au avertizat ca vor putea aplica o taxa pentru depozitele persoanelor fizice si juridice, daca Rezerva Federala va reduce dobanda pe care o achita pentru fondurile atrase de la institutiile de credit.

In prezent, dobanda platita de banci pentru depozite este aproape de zero, insa americanii ar putea sa plateasca pentru a-si tine banii in banca, avertizeaza Financial Times.

La aceasta situatie se va ajunge daca Fed isi va tine promisiunea de a reduce programul de achizitie de obligatiuni, care a sustinut pietele financiare in ultimele luni.

Unii directori de banci au avertizat ca o scadere a dobanzii de 0,25% pe care Fed o acorda pentru rezervele bancilor va provoca taxarea celor care au depozite.

"In prezent, macar poti sa fii pe zero cu veniturile, insa daca banca centrala va lua aceasta masura, atunci bancile ar fi descurajate sa mai atraga depozite si ar putea chiar sa le taxeze", a spus unul dintre directorii celor mai mari instiutii de credit.

Alti sefi de banci au afirmat ca o trecere a Fed la rate negative in privinta dobanzilor ar afecta marjele de profit, dar ar putea creste si riscurile la nivelul sectorului bancar, deoarece directorii trezoreriilor ar fi nevoiti sa caute investitii cu randamente mai ridicate, dar mai nesigure.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai,

- cine-i de vina ! sa-shi retraga banii !

 

Aceleasi banci care daca le-ar cere toti deponentii banii inapoi

N-ar avea sa-i dea...

 

Si aceleasi care au provocat criza din 2008 prin furturi

astronomice si care au fost "bailed-out" cu banii contribuabilului pe care vor sa-l supra taxeze...
Plutonul de executie li se cuvine.

Aceeasi magarie in toata lumea.

Bancile incearca, daca le merge.... mai incearca.... daca oamenii inghit, mai incearca... oamenii dorm, iarasi incerca, oamenilor le e frica.... si tot asa. Pana cand oamenii vor spune STOP, in mod pasnic, trezindu-se.
De ex. daca doar 30% isi vor scoate depozitele.... aceleasi banci vor da dobanda numai ca sa aduca banii inapoi.
Asta implica unitatea oamenilor de rand, ceva ce se incearca a fi distrus de multi ani.
Oameni se pot uni si pot actiona unitar si non violent, dar lovind acolo unde doare mai tare.

 

Timpuri noi.....

Perciunatzilor li s-a redus profitu', s-a dus dreaku' si gogoasha imobiliara, acum sunt in criza de inspiratzie, si pana isi revin, s-au gandit sa impoziteze depozitele cetatzenilor, care si asa s-au subtziat considerabil, tot din cauza crizei declansate de tichiutze. Oricum, dobanda la depozite este negativa, daca luam in calcul rata inflatziei, asa ca nu mai vad nici un motiv justificat pentru cetatzeni sa-si tzina lichiditatzile in buzunarul perciunat. Aurul este o investitzie mult mai sigura.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor