Ce banca ofera cel mai bun depozit bancar pentru copilul tau

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 10 Mai 2011, ora 07:29
29745 citiri
Ce banca ofera cel mai bun depozit bancar pentru copilul tau
Foto: ifresource.com

Economisirea pentru zile negre a parut tot mai grea in ultimii doi ani, dar, cu toate acestea, trebuie sa ne gandim si la viitor, mai ales daca in familie sunt si copii. Avantajul este si ca o parte din banci au oferte speciale de depozite pentru copii.

In unele cazuri, dobanzile sunt mai avantajoase decat cele "generale" pentru persoanele fizice, in altele banca iti ofera si un mic cadou la deschiderea unui astfel de depozit. Acest lucru este valabil si pentru BRD. La deschiderea contului de economii AtuStart, copilul tau va primi in cont din partea bancii 20 lei sau 5 euro/dolari, anunta banca pe propriul site.

Rata dobanzii la AtuStart este de 5,25%, in timp ce capitalizarea contului se face trimestrial. Dobanda se calculeaza de doua ori pe luna, la date fixe: 1 si 15 ale lunii. Oferta este valabila numai pentru copiii care au pana in 14 ani. In cont trebuie sa aveti minim 300 de lei sau 100 de euro sau dolari, in functie de moneda aleasa.

Cei de la UniCredit Tiriac Bank detin si ei o astfel de oferta. Contul "Junior" este un cont de economii deschis de catre parinte sau tutore pe numele copilului, pentru copii cu varsta de pana la 18 ani. La implinirea acestei varste, soldul integral al contului este transferat intr-un cont curent si pus la dispozitia copilului.

Valoarea minima a unui depozit lunar este de 5 euro, astfel incat impactul asupra cheltuielilor dumneavoatra curente va fi minim. Mai mult, la deschiderea sau inchiderea unui cont Junior nu se percep comisioane. In lei, dobanda este de 4%, in timp ce pentru economiile in euro, 1,50%, iar pentru dolari - 1,25%.

La Raiffeisen Bank, pentru depozitul "Crestem impreuna" dobanda este de 7%, cu o suma minima necesara de 150 de lei. In schimb, pentru un cont in euro, bonificatia este de 3,50%, iar suma minima de 200 de euro. Potrivit bancii, rata dobanzii este fixa pe perioade de cate 1 an pentru planul de economii in lei. Pentru planul de economii in euro, fixa pentru primii 3 ani, dupa care fixa pe perioade de cate un an.

Alpha Bank ofera depozitul "Alpha Dreams" la dobanzi de 5,75% pentru lei, 2,25% pentru depozitele in euro si 2% pentru cele in dolari. "Pana la implinirea varstei de 14 ani, numai tu ai drepturi de operare pe cont. Dupa ce copilul tau implineste 14 ani, numai cu incuviintarea ta si in limitele stabilite de tine el poate decide in nume propriu asupra operatiunilor efectuate, iar la 18 ani copilul tau devine proprietar cu drepturi depline", anunta banca pe site-ul propriu.

"Kid Cont" este produsul celor de la Banca Transilvania si se adreseaza parintilor care au un copil cu varsta intre o zi si 17 ani. Economisirea se face pe o perioada de minim un an si maxim 17 ani, in functie de varsta minorului. Daca vreti sa economisiti in lei, dobanda este de 6,75%, daca vreti in euro - 3,25%, iar pentru dolari produsul are o rata de 2,25% pe an.

Piraeus Bank vine cu o oferta destul de atractiva in ceea ce priveste dobanda. In schimb, sumele minime pe care le cer sunt destul de mari: 2.000 lei, respectiv 1.000 euro/dolari. Bonificatiile sunt de 7% pentru lei, 3,25% pentru euro si 2,85% pentru dolari.

Daca acestea sunt ofertele pentru o perioada de un an, e bine sa stiti ca banca ofera posibilitatea de a economisi si pe perioade de 6 luni sau 24 de luni. Dobanzile variaza in functie de perioada de economisire aleasa.

Contul "Junior" este marca celor de la Volksbank si vine cu o dobanda de 4% pentru depozitele in lei si de 2% pentru cele in euro. Taxa de administrare anuala este de 10 lei, in timp ce dobanda este fixa si platita lunar in contul curent. Banca ofera gratuit gratuit "Card Junior 14" atasat contului dupa implinirea varstei de 14 ani.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#depozite bancare copii, #euro lei dolari , #depozite banci
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Un articol bine documentat, si...
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Aici unde traiesc eu, nu sunt nici un fel de avantaje la depunerile pentru copii