Ziare.com

Cum poti obtine o dobanda mai buna la depozite

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 07:35

   

Cum poti obtine o dobanda mai buna la depozite
Romanii au devenit mai prudenti in privinta gestionarii finantelor proprii in anii crizei, remarcandu-se o crestere constanta a interesului pentru depozitele bancare.

Potrivit celor mai recente date ale bancii nationale, depozitele constituite de populatie si companii au inregistrat o crestere de 1,9% in iulie comparativ cu iunie, la 194,733 miliarde de lei, si de 9,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Daca alegeti sa va pastrati banii la banca, de ce sa nu obtineti maximum de beneficii posibile? Mai multe banci ofera clientilor posibilitatea de a deschide depozite prin intermediul canalelor alternative cu bonusuri de pana la 0,5 puncte procentuale fata de dobanda disponibila la ghisee. Mai mult, bonusurile se aduna daca deponentii incaseaza salariul prin intermediul bancii.

Clientii BCR care isi deschid depozite la termen prin intermediul serviciilor Internet banking sau mobile banking primesc o dobanda cu 0,25 puncte procentuale mai mare fata de nivelul standard sau promotional la ghiseele bancii.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

De asemenea, clientii care incaseaza banii prin BCR beneficiaza de un alt bonus de 0,25 pp sau 0,30 pp peste dobanda standard in functie de maturitatea depozitului. Depozitele BCR sunt bonificate cu dobanzi cuprinse intre 4,00% si 4,50% in cazul plasamentelor in lei, in functie de maturitati si transe valorice, si 2,10% -3,10% in cazul celor in euro.

Clientii BCR au constituit in primul semestru din 2012 depozite in valoare de 70 de milioane de lei, prin serviciul Alo 24 Banking BCR, potrivit unui comunicat al bancii.

La Raiffeisen Bank clientii obtin dobanzi mai mari la depozitele pe 6 si 12 luni pentru incasarea salariului sau pensiei pe un card emis de banca. Depozitele pot fi constituite si prin canalele alternative ale bancii.

Astfel, dobanda in cazul depozitelor in lei, care variaza intre 4,75% si 5,50%, creste la intervalul 5,10% -5,85%. Pentru economiile in euro, dobanda standard este cuprinsa intre 2,20% si 3,55%, urcand pana la 3,20%-3,90%.

Credit Europe Bank ofera, de asemenea, posibilitatea de a constitui depozite online, cu dobanzi cuprinse intre 6,50% si 6,75% la lei, cu 1 pp mai mari comparativ cu dobanzile standard, respectiv 3,50% si 3,75% la euro, castigul fiind de 0,5 pp.

Totodata, posesorii unui card de credit emis de institutie primesc un bonus de 0,5 pp pentru depozitele in lei si de 0,25 pp pentru cele in euro. Oferta nu se poate cumula cu alte oferte speciale.

Pentru depozitele la termen la OTB Bank clientii primesc un bonus de 0,20 pp fata de dobanda standard pentru depozitele in lei si de 0,10 pp in cazul depozitelor in euro. Dobanzile standard variaza intre 4,10% si 6,75% pentru economiile in lei, in timp ce la euro acestea sunt cuprinse intre 1,50% si 4,25%. Depozitele au scadente de maximum 24 de luni.

Si Banca Romaneasca acorda pentru constituirea depozitului la termen prin serviciul Internet banking un bonus de 0,25 pp peste dobanda care porneste de la 3,25% pana la 6,50% la lei, respectiv 2,10% pana la 4,30% la euro.

Clientii care apeleaza la serviciul de Internet banking al Millennium Bank pentru constituirea unui depozit la termen primesc un bonus de 0,25 pp la dobanzile cuprinse intre 4,25% si 6,25% la lei, respectiv 2,50% si 4,00% la euro.

Depozitele constituite online la Garanti Bank au o dobanda cu 0,5 pp mai mare fata de dobanda unui depozit clasic in lei, care variaza in functie de perioada intre 5,50% si 5,70%, si 0,25 pp fata de dobanda depozitelor clasice in valuta, cuprinsa intre 3,20% si 3,45%.

Daca multe banci nu percep comisioane pentru deschiderea sau retragerea banilor la maturitatea depozitului, pot exista in schimb alte costuri, precum comisionul de administrare a contului curent, intre zero si 3,5 lei pe luna la bancile mentionate, si cele aferente cardului. De asemenea, serviciile Internet banking si mobile banking sunt, de regula, disponibile contra unui abonament lunar.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10711 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Exista si banci cu capital romanesc cu dobanzi foarte bune si bune

De exemplu
1}Banca Feroviara-cea mai buna dobanda la depozite din tot ce exista
2}CEC

 

afonilor

articol scris din buric, fara nici o documentare, nici macar nu ati mentionat existenta comisionului de administrare al contului curent la bancile enumerate, darmite sa si precizati valoarea exacta a lui.... Degeaba ai bonus la dobinda 0.5% daca ti l anuleaza comisionul de administrare de 8 lei pe luna...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor