Ziare.com

Cat si cum au economisit romanii in anul de criza 2010

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 22:15

   

Cat si cum au economisit romanii in anul de criza 2010
Mai mult de jumatate (53%) dintre romani au reusit sa economiseasca in 2010, iar dintre acestia, 43% economisesc lunar aproximativ 200 lei, arata un studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Dintre cei care au economisit in 2010, aproximativ 23% pun bani deoparte doar atunci cand au ocazia.

In ceea ce priveste motivatia economisirii, aproximativ 60% dintre cei care economisesc pun bani deoparte pentru situatii neprevazute, pentru a avea o suma disponibila in orice moment, 34%pentru viitorul copiilor lor, iar 26% pentru renovarea/modernizarea locuintei.

Potrivit studiului, romanii nu reusesc sa economiseasca pentruca nu castiga suficienti bani (70%), iar 20% dintre persoane cheltuiesc prea mult si nu reusesc sa puna bani deoparte.

In ceea ce priveste modalitatea de a economisi, 53% dintre romanii care economisesc prefera banii lichizi, sa-si tina banii acasa, 32% depun banii in conturi curente, 13% au depozite la termen in lei sau alta moneda, iar 12% investesc in asigurari de viata/pensii private.

Conform studiului, cei mai multi dintre romani au preferat, in ultimul an, sa-si renoveze/modernizeze locuinta (32% dintre respondenti) decat sa-si cumpere una noua (5% dintre respondenti). In acelasi timp, 11% dintre romani si-au planificat sa-si cumpere o locuinta in urmatorul an, in timp ce 58 % intentioneaza sa-si cumpere o locuinta in urmatorii 5 ani.

Dintre persoanele chestionate, 40% au mentionat ca in urmatoarele 12 luni vor economisi mai putin decat pana acum, in timp ce 35% vor economisi aproximativ aceleasi sume.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei, femei si barbati cu venituri de peste 500 lei/persoana si varste cuprinse intre 20 si 55 de ani, in perioada septembrie- octombrie 2010.
Sursa: rNews

Articol citit de 1306 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sondajul asta l-a platit Basescu ?

vrea sa arate ca in Romania se traieste bine? Mai nu mai mintiti cu ziarul,..iesiti pe strada sau la piata si intrebati ,nu la banci,..

 

Dupa cat te plagi matale ca p cerestoare nesimtita, trebuia sa fi murit de 10 mori de cata foame induri.

Vorba Elenei Ceausescu,,Nu va satura dumnezeu,, !.

Ala nu e pensionar dci gunoi care nu si-a asigurat batranetea in nici-un fel ci de la meciul de fotbal a intrat in crasma.

mai Cob,...adjuntul si trimbita lu Boc

o sa-ti scriu un mesaj personal tie ,..ca ce vreau sa-ti spun nu merita ceilalti sa suporte ce-ti dau tie,...eu ca pensionar ,n-am apucat ca ma asigur in totalitate,ca m-a luat boala pe nepregatite la 47 de ani,...dar nu ti-am cerut tie nimic,..oricum tu gindesti ca Elena Ceausescu,si nici nu cer de la nimeni,dar am dreptul sa-mi spun parerea,parerea unui om care traieste ,zic eu NORMAL,..nu ca tine.Tu de aia tii cu puterea ca esti un unguras care ai fost cu puterea de dupa revolutie intr-una,dar mai un pic si va taiem craca ,cu Basescu vostru cu tot si restul acolitilor ,o sa va ,....pedepsim ca pe Ceausescu. Nu e real sondajul si constatarile facute ,...nu se poate sa fie economisit atit la suta din populatie,sau nu a fost facut pe strada .

Dupa cdatele din acest areticol. Romanii se prezinta bine daca fac economii.....

....peste 50% din familii.
Acest areticol DEMOLEAZA OPOAITIA care hauleaste incontinuu in presa si parlament ca
ROMANII CAD IN STRADA SI MOR din cauza FOAMEI.
A mai scos in evidenta si o alta parte negativa a populatriei si anume ca 20% ,, au mana lunga la cheltuieli,,preferand consumul excesiv in locul economisiri.

Si sa plangi de mila lor ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor