Ce carduri de credit au dobanda mai mica?

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 09:13
4049 citiri
Ce carduri de credit au dobanda mai mica?
Foto: Arhiva

Cardurile VISA/MasterCard PowerCard garantate cu depozite colaterale, emise de BCR, au cele mai mici dobanzi la retragerile de numerar, intr-un top al celor mai profitabile carduri de credit in lei aflate in ofertele bancilor.

In cazul cardului VISA/MasterCard PowerCard de la BCR, dobanda aplicata la retragerile de numerar este de 12,18% pe an la o dobanda anuala efectiva de 13,22%, iar clientul nu beneficiaza de o perioada de gratie pentru plata sumelor retrase de la bancomat, potrivit Money.ro.

Din suma retrasa, clientul trebuie sa restituie 3% plus costul integral al dobanzilor si comsioanelor in 20 de zile de la emiterea extrasului de cont. Dobanda penalizatoare pentru nerambursarea la termen a sumei minime este de 5% din suma ramasa neachitata, dar penalitatatea perceputa este de cel putin 30 de lei.

Comisionul de retragere la ATM-urile proprii ale BCR este de 2% din valoarea sumei retrase.

Intesa Sanpaolo Bank cere o dobanda de 16,78% pe an la retragerile de numerar efectuate cu cardul de credit negarantat MasterCard Classic. DAE este de 18,32%, iar un mare avantaj este ca perioada de gratie de 45 de zile se aplica nu numai cumparaturilor ci si retragerilor de numerar.

Din suma retrasa, clientul trebuie sa restituie 5% plus costul integral al dobanzilor si comsioanelor in 15 zile de la emiterea extrasului de cont.

Si CEC Bank are in oferta cardul de credit negarantat MasterCard cu o dobanda anuala pentru retragerile de numerar de 16,95% pe an. DAE este de 18,36% pe an. Cardul poate fi folosit si in afara tarii, dar nu benficiaza de perioada de gratie pentru retragerile de numerar.

Suma minima de rambursat este de 2,5% din valoarea retrasa/cheltuita si trebuie restituita in 29 de zile de la emiterea extrasului de cont.

In functie de perioada de gratie, cel mai bun card este cel oferit de Banca Romaneasca: 61 de zile. Insa, cardul de credit MasterCard de la Banca Romaneasca are dobanzi ridicate, atat pentru retragerile de numerar (26,45% pe an; DAE de 33,77%), cat si pentru platile la comercianti.

Cardul de credit al celor de la CEC Bank are o perioada de gratie de 59 de zile si se aplica doar la cumparaturile efectuate cu cardul de credit. Raiffeisen Bank are o perioada de gratie de 56 de zile pentru cardul de credit MasterCard Standard, valabila doar in cazul platilor la comercianti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#top carduri credit, #dobanda card credit, #perioada gratie card credit , #dobanda