Ziare.com

Banii de buzunar te invata sa economisesti: Romanii nu-i au nici in copilarie, nici la maturitate

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 23:36

   

Banii de buzunar te invata sa economisesti: Romanii nu-i au nici in copilarie, nici la maturitate
Copiii romani au printre cei mai putini bani de cheltuiala pe saptamana din Europa, sumele variind, in medie, intre 2,25 euro si 11 euro, potrivit unui studiu ING, care arata ca banii de buzunar ajuta la formarea unor mai bune abilitati de gestionare a finantelor proprii la maturitate.

Mai mult de jumatate din adultii care au primit bani de cheltuiala in copilarie fac economii la maturitate, ceea ce sugereaza ca banii de buzunar pot ajuta la dezvoltarea abilitatilor de planificare financiara pe termen lung, se arata in studiul ING.

"Daca li se ofera un oarecare control asupra baniilor, copiii pot fi ajutati sa constientizeze valoarea banilor si sa dezvolte un set de abilitati de baza, care sa ii pregateasca in obtinerea independentei financiare atunci cand devin adulti", a declarat Ian Bright, economist senior la ING Group.

Studiul analizeaza comportamentul financiar al unui numar de 12.000 de persoane din 12 tari europene.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Parintii italieni sunt cei mai generosi de pe continent, alocand, in medie, 5 euro pe saptamana pentru copiii mai mici de 5 ani si 30 de euro pentru adolescentii de peste 15 ani.

Copiii francezi mai mici de 5 ani primesc de la parinti 2 euro pe saptamana, iar cei mai mari de 10 ani intre 10 si 20 de euro. Copiii si adolescentii din Spania au intre 1 si 20 de euro bani de cheltuiala saptamanal, potrivit studiului.

Desi adolescentii austrieci primesc cei mai multi bani de buzunar pe saptamana, si anume 35,25 de euro, sumele pentru copiii sub 15 ani sunt mai mici decat cele alocate de italieni, francezi si spanioli.

Clasamentul este completat, in ordine, de Belgia, Germania (ambele pe locul cinci), Marea Britanie, Turcia, Polonia, Romania, Olanda si Republica Ceha.

In Romania, copiii mai mici de 10 ani primesc in medie 2,25 de euro de cheltuiala saptamanal, cei cu varste intre 10 si 15 ani echivalentul a 3 euro, iar cei mai mari de 15 ani echivalentul a 11 euro.

Copiii olandezi mai mici de 5 ani primesc de la parinti 0,5 de euro pe saptamana, iar cei din Republica Ceha 0,75 de euro. Sumele pentru copiii cu varste intre 10 si 15 ani din cele doua tari sunt cuprinse intre 1,5 si 1,75 de euro.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3590 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

afaceri

Daca vreti sa obtineti un venit suplimentar lucrand online cateva ore pe zi, trimiteti textul “info" la adresa de email: nicolai.ungureanu@yahoo.com

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor