Cont de economii sau depozit bancar? Care sunt beneficiile si dezavantajele

Joi, 06 Februarie 2014, ora 21:06

   

Cont de economii sau depozit bancar? Care sunt beneficiile si dezavantajele
Conturile de economii sunt produse bancare de economisire care ofera posibilitatea de a retrage sau depune numerar in orice moment. Doar ca aceste facilitati vin cu un pret: comisioane mai mari. Business24 iti prezinta principalele beneficii si dezavantaje ale conturilor de economii, in fata clasicelor depozite la termen.

La majoritatea bancilor, clientii platesc doua comisioane de administrare: unul pentru contul curent si unul pentru cel de economii. Insa, in functie de nevoile clientului de a folosi contul, unele banci percep, de asemenea, si comisioane de deschidere de cont, comisioane la retragere de numerar sau la transferul banilor catre alte conturi. De asemenea, pot exista comisioane substantiale la inchidere.

Pentru contul de economii institutiile de credit ofera in general o dobanda mai avantajoasa decat cea de la contul curent, dar mai mica decat cea a unui depozit la termen.

Consulta ofertele principalelor banci din Romania, in continuarea articolului Cont de economii sau depozit bancar? Care sunt beneficiile si dezavantajele pe AvocatNet.ro

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de6404 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
liviu_69
rank 5
Nerentabil
Comisioanele + inflatia depasesc dobanzile bancii. Practic conturile curente de economii sunt complet nerentabile iar depozitele au doar avantajul ca omul nu sta cu banii in casa.
hideen62
rank 3
Atentie Romani!!!!!
Smecheria din lege e colosală: se reesalonează pe doi ani contractele de credite pentru persoanele care castigă mai putin de 1600 lei/lună, scăzandu-se rata pană la 500 lei, dar se prelungeste de fapt timpul creditării cu 24 de luni, clientul nu scapă de comisoanele si dobanzile cămătăresti practicate de băncile străine in tara noastră. In acest timp, ofiterii de presă, adevărati mercenari ai cămătarilor din băncile străine, joacă un teatru ieftin că măsura lui Ponta le afectează interesele. In realitate premierul roman face jocurile băncilor străine, ajutandu-le să-si recupereze banii de la romani. Ce să facă banca cu o familie de romani care nu-si mai poate plăti rata, si care casă nu are si nicio avere, iar inchisoarea datornicilor nu există? Vă spun eu: nimic. Atunci băncile străine, in complicitate cu Victor Ponta fac o lege demagogică si scad rata pe doi ani, ca să poată plăti romanul cu venituri mici, dar mai umflă cu 24 de luni contractul de creditare, cetăteanul rămanand dator la bancheri pe viată.

Din această afacere oneroasă castigă si Guvernul Ponta si băncile străine, dar pierde romanul distrus de comisioane si dobanzi de cămătari. Dacă chiar dorea Victor Ponta să-i ajute pe romanii cu credite la bănci, trebuia să facă ca premierul Ungariei Victor Orban si să dea o lege prin care să reducă comisioanele si dobanzile cămătăresti la credite. In Ungaria s-au redus aceste comisioane si dobanzi abuzive, iar ungurii isi pot plăti acum senin ratele rămase in mod cinstit, iar băncile străine nu mai pot face ce vor cu cetătenii. Dacă Ponta era cinstit sufleteste promova o lege prin care să scadă comisioanele si dobanzile cămătăresti practicate de bănci, nu să reesaloneze o datorie in timp de care romanul nu mai scapă nici in mormant. Personal am un credit pe 25 de ani si după 9 ani de plată lunară abia am plătit o parte din comisioanele de cămătari practicate de o bancă franceză, nici măcar nu am ajuns să plătesc dobanzile solomonice si nici o parte din credit. Prin această măsură demagogică Victor Ponta se dovedeste lacheul băncilor străine in Romania. Romanii sunt exploatati de bănci in epoca modernă ca pe vremea cămătarilor fanarioti.
RN
rank 5
Hideen62, spune tot...
Zici că banca te fură? Serios? A venit banca la tine și ți-a pus pistolul la timplă să iei banii? Nu cumva TU te-ai dus să ceri bani și tot TU ai semnat contractul?
E cum spui tu - băncile au băgat tot soiul de prevederi nesimțite in contracte și au profitat cit au putut de lipsa de creier a clienților. Așa e.
Doar că vine și partea cealaltă, parte pe care TOȚI cei care vă plingeți acum o "uitați" - VOI ați semnat fie fără să citiți contractul, fie ați ignorat orice semnale de alarmă de bucurie că puneți mina pe niște bani pe care altfel nu-i vedeați. Nu v-ați gindit nici măcar o secundă - eu ce fac dacă rămin fără loc de muncă? Merită să plătesc o sumă fabuloasă timp de 25 de ani pentru apartamentul ăsta?

Există niște vorbe prin țara asta:
Intinde-te cit ți-e plapuma.
și
Prost nu e cine cere, prost e cine dă.
Ambele vi se aplică perfect.
arsul
rank 2
traiasca isarescu ,hotul si tradatorul numarul unu al tarii
care a profitat de slaba educatie financiara a romanului si i-a aratat ca banca nationala a romaniei esti cel mai mare dujman al romanului.a facut din romania o mecca a bancilor cazute din europa ajudandu-i sa faca profituri de 38 % pe an in romania pe cand in tarile lor nu ajungeau la 5 %.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor