Sfaturi pe care expertii in finante le-au primit de la mamele lor

Duminica, 19 Mai 2013, ora 17:38
3339 citiri
Sfaturi pe care expertii in finante le-au primit de la mamele lor

Femeile nu sunt doar bune gospodine, ci si contabilele casei. Aproximativ 60% dintre femeile angajate din Statele Unite ale Americii spun ca au controlul asupra cheltuielilor locuintei, iar 30% impart responsabilitatile cu sotii lor.

Jurnalistii de la Business Insider au discutat cu mai multi experti financiari, care au impartasit cele mai bune sfaturi pe care le-au primit de la mamele lor.

1. Nimeni n-o sa aiba grija de tine, in afara de tine

"Cel mai bun sfat in privinta banilor a fost sa nu fiu dependenta financiar de nimeni, nici macar de sotul meu. M-a sfatuit sa imi castig singura existenta, sa ao o cariera si sa imi construiesc o imagine.

Sfatul ei sta, de altfel, la baza stabilitatii casniciilor din familie. Mama este maritata de 40 de ani cu tata, iar parintii ei sunt casatoriti de sase decenii".

Kendal Perez, blogger la HassleFreeSavings.com

2. Nu te teme de banci si fii mai bun decat ele

"Exista prea multe persoane care demonizeaza serviciile financiare si cauzeaza frica de banci, credite si datorii. Este o prostie. Am fost invatat de la parinti ca este mai bine sa ma bazez pe serviciile financiare decat sa imi administrez banii de unul singur".

John Ulzheimer, CEO la SmartCredit.com

3. Nu esti niciodata prea tanar ca sa muncesti

"Chiar daca am avut norocul sa am tot ce imi doresc, in copilarie, nimic nu m-a oprit sa muncesc. Cand aveam 12 ani, lucram deja in weekend si in vacanta in magazinul mamei mele, faceam babysitting si aranjam mesele.

Aveam astfel bani pentru concerte, haine si calatorii. Am deprins etica muncii si am invatat sa economisesc".

Trae Bodge, editor senior Retail Me Not

4. Vei innebuni incercand sa fii perfect

"Parintii mei m-au invatat mereu sa lucrez din greu si sa nu imi fac griji cu privire la rezultate, intrucat practica este mama invataturii. Nu am avut probleme in viata. Chiar daca nu am stabilit un plan perfect, am simtit ca si cum acesta s-ar fi apropiat la un milimetru de perfectiune, odata cu trecerea timpului.

Cele mai importante sunt economiile, pentru ca am inceput sa pun bani deoparte inca din tinerete. 10 dolari s-au transformat in 100 de dolari si apoi in 1.000 de dolari. Astfel, mi-am castigat independenta financiara".

David Ning, MoneyNing.com

5. Bucura-te de ceea ce ai castigat

"Cel mai bun sfat primit de la mama mea? Sunt doar bani. E o sabie cu doua taisuri. Pe o parte, mama mea nu a fost dintotdeauna cel mai bun contabil, astfel ca a trebuit sa invat sa ma descurc singur cu banii.

Pe de alta parte, am devenit obsedat de calcule, economisire si investitii, incat am uitat sa ma mai bucur de banii mei. Ei sunt facuti sa circule, vei castiga si altii"

Emma Johnson, editor financiar senior la Retail Me Not, blogger la WealthySingleMommy.com

6. Cumpara doar ce ai nevoie

"Mama mea a fost vanzatoare la Macy's, apoi la un magazin din Upper East Side, iar mantra sa era legata zilnic de cumparaturi. Ea cumpara doar acele lucruri necesare. Shopping-ul implica sa ne convingem pe noi insine sa cumparam lucruri de care NU avem nevoie."

Helaine Olen, autoare a lucrarii Pound Foolish: Exposing The Dark Side Of The Personal Finance Industry

7. Negociaza mereu

"Mama mea strangea cupoane de reduceri. Ea cheltuia banii si stia sa 'stoarca' tot dintr-un dolar. O priveam in copilarie cum negocia totul, chiar si in situatiile in care ni se parea ca n-ar trebui negociat.

Astfel, in fiecare an negociez creditele si reducerile cu furnizorii mei de servicii (cablu tv, Internet, asigurare, abonament telefonie mobila etc)".

Tiffany Aliche, The Budgetnista

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#bani sfaturi financiare, #sfaturi bani mama , #economii