Cand si cum vom trece la euro - vezi ce a decis Coalitia

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 12:53
3660 citiri
Cand si cum vom trece la euro - vezi ce a decis Coalitia
Foto: timnews.ro

Coalitia a discutat, vineri, intr-o reuniune speciala la care a participat si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, varianta ca moneda euro sa fie adoptata la 1 ianuarie 2015, dar ca pana la finalul aceluiasi an sa functioneze in paralel cu leul.

Potrivit lui Varujan Pambuccian, decizia privind adoptarea monedei euro va fi luata in sedinta de guvern care a inceput dupa reuniunea Coalitiei, anunta Mediafax. Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul va adopta programul de convergenta pana la sfarsitul lunii aprilie, interval in care va fi luata o decizie si in ceea ce priveste termenul de adoptare a monedei euro. El a aratat ca Executivul se va consulta in aceasta perioada cu Presedintia si BNR.

Intrarea in ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb, este etapa premergatoare aderarii la zona euro. Inainte de a intra in zona euro, Romania va trebui sa respecte criteriile economice incluse in Tratatul de la Maastricht.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la TVR, ca a avut discutii cu Guvernul si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, exprimandu-si optiunea pentru pastrarea obiectivului de aderare la zona Euro in 2015, un obiectiv pe care "putem sa-l realizam" daca nu cadem in "pacatul populismului".

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#adoptare euro Romania, #decizie adoptare euro Romania, #circulatie paralela 2015 , #euro