Ziare.com

Doar sacrificarea euro poate salva Uniunea Europeana - analist german

de George Titus Albulescu
Duminica, 31 Martie 2013, ora 10:14

   

Doar sacrificarea euro poate salva Uniunea Europeana - analist german
Moneda euro a impartit Europa in doua parti, una prospera in nord si una cu probleme economice in sud. Pentru ca Uniunea Europeana sa existe in continuare, moneda euro trebuie sa fie sacrificata, sustine profesorul german, Bernd Lucke, unul dintre liderii partidului "Alternativa pentru Germania".

Lucke considera ca aceasta varianta poate salva marele proiect al batranului continent, Uniunea Europeana, potrivit, Business Insider.

Uniunea Europeana s-a divizat in doua, in prezent. Segmentul tarilor cu economie fara pretentii din sud si partea de centru si nord care beneficiaza de greutatile tarilor din sudul Europei, deoarece toate fluxurile de capital se intorc din sud spre Germania, Olanda si alte tari stabile, considera Bernd Lucke, profesor de economie la Universitatea din Hamburg.

Acestea ne ajuta sa facem investitii ieftine in detrimentul tarilor din sudul Europei si care reprezinta un motiv de invidie si de furie pentru aceste tari, iar tensiunile politice din cadrul Uniunii Europene se accentueaza.

Asa cum observa in aceasta saptamana Paul Krugman, criza economica europeana actuala reprezinta un dezastru mai mare decat Marea depresiune din anii '30, din punct de vedere al traiectoriei PIB-ului pe cap de locuitor.

Marea criza s-a sfarsit cand tarile au renuntat la etalonul aur. Criza europeana actuala poate lua sfarsit atunci cand tarile vor renunta la moneda euro, potrivit profesorului Lucke.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3617 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cam subtire comparatia intre etalonul aur si moneda Euro pentru

sfarsitul crizelor!
Am impresia ca acest domn profesor ia un efect drept cauza!

 

Germania sa-i jumuleasca bine pe europenii din sud

caci are nevoie de multe parale pentru a le plati ajutoarele sociale turcilor si rromilor instalati in Reich.

 

-Pentru cine euro este un pericol ?

Exista vre-o legatura intre analistul "german "Paul krugman si o serie de banci ( J P Morgan , Goldman......) supuse unor investigati in Europa.... si nu numai acolo ?!!

 

!!!!

Bernd Lucke, stie ce spune. monede euro este supra evaluata in comparatie cu celelalte monede exportul si importul scade, investorii cauta locuri mai in siguranta sa nu-si piarda banii cei din nord se imbogatesc..cei din sud si est fac foamea

Sistemul financiar al Eurozonei !!!!

nu a fost folosit de tarile care acum au mari probleme !!Ele au preferat sistemul englez si american !!Cite miliarde de dolari a pierdut fostul guvern grec numai intr-o tranzactie cu o bestie de peste ocean ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor