Euro a avut cel mai bun inceput de an din istorie

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 19:37
1707 citiri
Euro a avut cel mai bun inceput de an din istorie
Foto: Daylife

Moneda euro a avut cel mai bun inceput de an din istoria sa, dupa ce, in urma cu zece luni, multi analisti sustineau ca nu va supravietui crizei.

De la inceputul anului pana la sfarsitul lunii aprilie, euro s-a apreciat cu 3,5 la suta, cel mai bun rezultat din istoria sa pentru primul trimestru dintr-un an, pe fondul accelerarii cresterii economice a Germaniei, relateaza Bloomberg.

In plus, moneda si-a revenit de la cel mai scazut nivel din ianuarie 2002, dupa ce Angela Merkel, cancelarul german, si Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, au declarat ca vor face orice este necesar pentru a sprijini uniunea monetara.

"Euro este deosebit de puternic, avand in vedere circumstantele. Este oare capabil sa reziste, mai mult decat parea sa fie anul trecut? Da, in sensul ca principalele tari sunt hotarate sa asigure fonduri de salvare", a explicat Alan Ruskin, din cadrul Deutsche Bank.

In ciuda rezultatelor bune, unii specialisti sustin ca unele tari din Uniunea Europeana vor fi in recesiune, pana la sfarsitul anului.

Unul din acestia este John Taylor, presedintle FX Concepts, din New York, cel mai mare fond de investitii de tip hedge pentru schimburi valutare. In ianuarie, el a estimat ca euro va ajunge la paritate cu dolarul, in cursul acestui an. Astfel, el sustine ca aprecierea monedei unice, din prezent, nu va dura.

"Avand in vedere toate masurile de austeritate impuse in aceste tari, Europa va fi in recesiune pana la sfarsitul anului. Va exista o restructurare si o intrare in incapacitate de plata din cauza datoriilor europene", a declarat Taylor.

Luni, euro a atins cel mai inalt nivel din ultimele patru luni, de 1,4269 dolari/unitate.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#curs euro dolar, #apreciere euro, #crestere economica zona euro , #euro
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
si sa nu uitati sa va asumati raspunderea ca sa putem dormii linistiti