Leul se apreciaza: euro a ajuns la pragul de 3,95 lei/euro

Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 11:23
1187 citiri
Leul se apreciaza: euro a ajuns la pragul de 3,95 lei/euro

Leul se apreciaza usor, in apropierea nivelului de 3,95 lei/euro, dupa o depreciere cu 2 bani in primele tranzactii, pe o piata destul de linistita, in asteptarea masurilor pe care le va lua noul guvern la inceputul lui 2009 si decorelat de restul monedelor emergente din regiune.

"Piata este destul de linistita momentan, depinde ce se va intampla in perioada urmatoare, de masurile pe care le va lua noul guvern, de increderea pe care o va inspira investitorilor", a spus, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica Florin Constantinescu.

Leul a deschis sedinta valutara sub nivelul de marti seara, la 3,9425 lei/euro si a pierdut constant teren in primele tranzactii ale zilei pana la 3,9653 lei/euro, dupa care a intrat pe o usoara tendinta de apreciere. La 10:30, bancile cumparau un euro cu 3,9590 lei si il vindeau cu 3,9660 lei.

In regiune, zlotul polonez s-a apreciat de la 4,1010 la 4,0950 unitati/euro, in timp ce forintul a oscilat puternic in intervalul 263,4 si 264,7 unitati/euro.

Pe pietele internationale, moneda americana a fluctuat pe un culoar restrans cu o tendinta usoara de depreciere, de la 1,3916 la 1,3983 unitati/euro. La 10:30, ora Romaniei, euro era cotat la 1,3962 dolari.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au urcat semnificativ, la 14-18% pe an, cu mult peste dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an si peste dobanda perceputa de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la facilitatea de credit (lombard), de 14,25% pe an.

Dobanzile au crescut ca urmare a scaderii lichiditatii din piata interbancara, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#curs valutar, #depreciere leu, #nivel euro , #euro