Monedele de 1 si 2 eurocenti ar putea fi retrase - Afla de ce

Marti, 14 Mai 2013, ora 20:20
9953 citiri
Monedele de 1 si 2 eurocenti ar putea fi retrase - Afla de ce

Monedele de 1 si 2 eurocenti ar putea fi retrase de pe piata, deoarece costurile productiei lor au cauzat pierderi in valoare de 1,4 miliarde de euro, incepand cu anul 2002.

"Comisia a consultat mediul de afaceri si asociatii ale consumatorilor, trezorerii, monetarii si banci centrale cu privire la avantajele si dezavantajele continuarii emiterii de monede de 1 si 2 eurocenti", a declarat comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, citat de New Europe.

Acesta a precizat ca producerea monedelor de 1 si 2 eurocenti este in mod clar o pierdere pentru zona euro, diferenta dintre valoarea nominala a monedelor si pretul platit de stat pentru fabricarea acestora fiind estimata la o pierdere totala de 1,4 miliarde de euro incepand cu anul 2002.

In intreaga zona euro exista un numar urias al acestor monede - 46 de miliarde. Jumatate dintre monedele fabricate in prezent sunt fie de un cent, fie de doi centi, cu o valoare totala de 714 milioane de euro.

Problema o reprezinta faptul ca oamenii continua sa piarda aceste monede, astfel incat se produc tot mai multe.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#retragere moneda un eurocent, #pierderi productie moneda doi eurocenti, #retragere eurocenti , #euro