Premierul Dancila a numit 11 persoane in Comisia pentru trecerea la euro

Vineri, 13 Aprilie 2018, ora 23:09

   

Premierul Dancila a numit 11 persoane in Comisia pentru trecerea la euro
Daniel Daianu si Aurel Iancu au fost numiti in Comisia Nationala de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dancila publicata vineri in Monitorul Oficial.

Premierul a emis aceasta decizie prin care sunt desemnati 11 reprezentanti in Comisia pentru trecerea la moneda euro: academicianul Aurel Iancu si doctorul Leonard Cazan, membri ai Consiliului de Programare Economica, Aura Socol si Dan Armeanu, experti independenti - Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, Gabriela Dragan, expert independent - ASE, director general al Institutului European din Romania, Laurian Lungu - expert independent, managing partner Macroanalitica, Luminita Chivu - expert independent, director general al Institutului National de Cercetari Economice, Nicolae Istudor, rectorul ASE, Mihaela Onofrei, rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, si Daniel Daianu - expert independent, membru al Academiei Romane.

Decizia a fost emisa de premier avand in vedere o cerere a Comisiei Nationale de Prognoza.

Prim-ministrul Viorica Dancila a subliniat joi importanta activitatii Comisiei Nationale pentru pregatirea aderarii Romaniei la zona euro, avand in vedere ca adoptarea monedei euro reprezinta un obiectiv fundamental in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila a Romaniei, potrivit unui comunicat al Guvernului, remis AGERPRES.

Comisia pentru trecerea la moneda euro, prezidata de premierul Viorica Dancila, s-a reunit joi, la Palatul Victoria. La reuniune au participat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, reprezentanti ai Academiei Romane, ai Administratiei Prezidentiale, partidelor parlamentare, sindicatelor, patronatelor, ai structurilor asociative, societatii civile si ai mediului universitar.

Comisia isi va desfasura activitatea pana la finalul anului 2018 si se va intruni bilunar sau de cate ori este necesar.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3806 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Hastalavista
rank 5
iar ca cel mai important exper in aur si arta domnul Valcov
care poate incă anul aceste singur sa bage RRomanica manelist in Zona €!
Cu Dragila si Valcov treaba e ca si facuta!
Indrăznești sa mai crezi in PSD??????????????
atunci esti curajos si far logica.
MosGerila
rank 5
vasilica "a numit 11 persoane in Comisia pentru trecerea la euro".
Mi se pare ca l-a uitat pe valcov :(((
Te-o
rank 5
Sunt surprins ca oameni integri si profesionisti au acceptat sa fie
in aceasta "Comisie"!
Inainte de orice "Comisie",guvernul trebuie sa reconstruiasca macroeconomia sanatoasa mostenita de la Guvernul Boc,pe care PSD a distrus-o in anii de guvernare inepta ce au urmat acestuia!
Sa discuti de euro in loc sa te apropii de parametri macroeconomici ceruti ianinte de adoptare(inflatie,echilibru bugetar etc etc)este o alta ineptie marca Dragnea et comp!
Niciodata Romania nu a fost mai departe de adoptarea euro ca acum!
A propos,"Comisia"asta costa bani pe contribuabili,ori este o institutie de voluntariat"patriotic"?Teo
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor