Primul tren electric produs in Romania, finantare de 4,3 milioane de euro (Video)

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 19:02
4582 citiri
Primul tren electric produs in Romania, finantare de 4,3 milioane de euro (Video)
Foto: Facebook/Softronic

GarantiBank a finantat compania Softronic Craiova, care produce locomotive, cu 4,3 milioane de euro, pentru realizarea unui tren electric.

Numele proiectului este Hyperion, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

"Hyperion a fost produs in Craiova, folosindu-se cea mai noua tehnologie in domeniu si respectand standardele de interoperabilitate europene. Acesta reprezinta o revolutie in transportul feroviar roman, fiind prima rama electrica cu podea joasa si tractiune asincrona produsa de industria romaneasca de profil si poate fi construita in doua variante de viteza maxima, de 160 km pe ora, respectiv 200 km pe ora", a declarat Ionel Ghita, presedinte CA Softronic.

Trenul are doua vagoane motoare si doua purtatoare, cu capacitatea de 180 de locuri pe scaune.

In plus, pasagerii vor beneficia de un interior cu dotari moderne si instalatii de aer conditionat in fiecare vagon, de un grad inalt de confort si conditii optime de transport.

De asemenea, el ofera Wi-Fi gratuit pasagerilor.

Investitia totala pentru productia Hyperion a fost de peste 5 milioane euro. In prezent, trenul a fost finalizat si efectueaza teste de viteza. El va fi lansat pentru uz comercial in februarie 2014.

Softronic, detinuta de patru persoane fizice - Ionel Ghita (30% din capital), Ion Garnita (26%), Augustin Popescu (26%) si Oana-Adriana Miulescu (16%) - a fost infiintata in 1991 la Craiova si a incheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#tren electric Romania finantare, #tren electric Romania, #tren electric Softronic , #euro