Bernard Madoff da sfaturi economice din inchisoare

Joi, 06 Iunie 2013, ora 09:25
1951 citiri
Bernard Madoff da sfaturi economice din inchisoare

Fostul om de afaceri Bernard Madoff, condamnat la 150 de ani de inchisoare pentru fraudarea a mii de americani in cadrul celei mai mari scheme Ponzi din istorie, a acordat un interviu, de dupa gratii, in care s-a apucat sa dea sfaturi economice.

"Nu m-au prins pentru ca informatorul, Harry Markopolos, i-a condus pe piste gresite. Era un idiot", a explicat Madoff, citat de Daily Press.

"Din 2006 pana in 2008, cand am fost prins, nu am avut vreo inspectie de la SEC (comisia americana pentru bursa si valori mobiliare). Ar trebui sa o faca o data la doi ani. Daca as fi fost verificat, as fi fost prins mai devreme", a spus el.

Pentru a evita situatii ca ale sale, Madoff sustine ca SEC ar trebui sa aiba la dispozitie mai multe resurse pentru protejarea investitiilor, sa poata oferi salarii mai mari pentru cei angajati sa descopere fraudele masive. "Cei destepti vin, invata si apoi pleaca la firme particulare", este de parere fostul finantist american.

In plus, firmele de audit ar trebui sa verifice de alte firme de audit, a adaugat Madoff, ceea ce ar garanta ca acestea efectueaza controalele corect. El a aratat ca aceste firme folosesc drept scuza concurenta dintre ele.

Madoff s-a referit si la fondurile de hedging, a caror exceptare de la inregistrarea la SEC este o "deficienta majora pe Wall Street". Aceste fonduri se inregistreaza obligatoriu numai daca sunt sub 100 milioane de dolari. "Nu nu m-am inregistrat la SEC, in calitate de consilier financiar, pana in 2006, cand afacerea a mers mai prost", a dezvaluit Madoff.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Madoff interviu inchisoare, #Madoff sfaturi economice, #Bernard Madoff secrete , #financiar
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nastase va lua si el exemplu, si va face un nou blog din puscarie.