Ce avere are Misu Negritoiu, presedintele ASF

Joi, 17 Iulie 2014, ora 22:12
6331 citiri
Ce avere are Misu Negritoiu, presedintele ASF
Foto: Money Express

Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a publicat declaratia de avere aferenta anului 2013.

El a incasat, anul trecut, venituri de natura salariala in valoare de 2.273.347 lei, adica peste 500.000 de euro, ca presedinte al ING Bank.

Mai mult, Misu Negritoiu detine doua terenuri intravilane, in comuna Cornu din Prahova si in Otopeni, dar si un loc de veci in Bucuresti, obtinut prin concesiune.

In declaratia de avere, el a mai trecut casa de vacanta, garsoniera si garajul pe care le are in Cornu, dar si cele doua apartamente cu 3 camere din Bucuresti.

Toate aceste imobile sunt detinute impreuna cu sotia sa.

Seful ASF are o colectie de obiecte de arta si cult (tablouri si icoane), care valoreaza 20.000 de euro, dar si un ceas estimat la 10.000 de euro.

Misu Negritoiu are sute de mii de euro si conturi de economii, depozite si fonduri de investitii, dar si doua imprumuturi, un card de credit si un overdraft.

In declaratia de interese, Misu Negritoiu aminteste ca face parte din mai multe asociatii profesionale si/sau sindicale, cum ar fi: Asociatia pentru studii si prognoze economico-sociale, Societatea de economie din Romania - SOREC, Institutul ASPEN Romania, Clubul din Roma, filiala Romania, Asociatia de promovare a cartii etc.

Ce precizari a facut Misu Negritoiu

Seful ASF a dat cateva lamuriri, intr-un comunicat remis Ziare.com, legate de castigurile sale ca presedinte al ING Bank.

1. Veniturile publicate in declaratia de avere (disponibila pe www.asfromania.ro) nu reprezinta numai suma salariilor lunare din anul 2013, ci toate veniturile de natura salariala (incluzand prime si sume provenite din valorificarea pachetelor de actiuni acordate ca prime in anii anteriori).

2. Sumele din declaratia de avere reprezinta venituri brute (din care aproximativ o treime a reprezentat contributia la diversele bugete ale statului - impozit pe salariu, contributii de asigurari sociale si de sanatate etc.).

3. Suma salariilor de baza (acordate lunar) reprezinta circa o treime din suma totala aferenta anului 2013 inscrisa in declaratia de avere. Distributia celorlalte venituri de natura salariala (prime si sume provenite din valorificarea pachetelor de actiuni) nu a fost facuta in fiecare luna.

4. Veniturile inscrise in declaratia de avere nu reprezinta venituri nete.

In aprilie, Parlamentul a adoptat numirea lui Misu Negritoiu in functia de presedinte al ASF. A fost director general al ING Romania pana in vara lui 2012, iar ulterior a ocupat pozitia de presedinte non-executiv al acestei banci.

C.P.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#avere Misu Negritoiu, #avere presedinte ASF, #avere sef ASF , #financiar