Ziare.com

Curtea de Conturi va controla in urmatoarele luni 24 de institutii, printre care Presedintia si SRI

Vineri, 24 August 2018, ora 13:04

   

Curtea de Conturi va controla in urmatoarele luni 24 de institutii, printre care Presedintia si SRI
Curtea de Conturi a anuntat unde va face, in semestrul al doilea al acestui an, controale si alte misiuni, printre institutiile mentionate numarandu-se Administratia Prezidentiala, SRI, Consilul Concurentei, Servicul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Finantelor.

"Curtea de Conturi a Romaniei a aprobat, prin Hotararea nr. 315/9 august 2018, pentru prima data, publicarea Programului de activitate al Curtii de Conturi pe site-ul institutiei.

Programul de activitate al Curtii de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde actiunile structurilor centrale si teritoriale cu privire la entitatile care urmeaza sa fie auditate pana la sfarsitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanta. (...)

Totodata, publicarea programului de activitate al Curtii de Conturi reprezinta o noua abordare a conducerii institutiei fata de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulari a procesului de asigurare, consiliere si evaluare in cadrul misiunilor de audit", se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

In acest program, printre activitatile comisarilor Curtii de Conturi sunt enumerate 24 de audituri financiare asupra contului anual de executie a bugetului de stat la 24 de institutii printre care, in perioada septembrie - noiembrie, la Administratia Prezidentiala, Consiliul Concurentei, Consiliul Legislativ, iar, intre august si noiembrie, la Consiliul de Solutionare a Contestatiilor si la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal in august-octombrie.

Un audit asemanator este programat, in iulie - septembrie, la Agentia Nationala de Integritate, Ministerul Muncii, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat si SRI (Serviciul Roman de Informatii), iar, intre octombrie si noiembrie, la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc si Institutul National de Statistica.

De asemenea, Curtea de Conturi are programat, intre iulie si septembrie, un audit financiar al contului anual de executie bugetara (activitate proprie) la Ministerul Finantelor si Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

In plus, la Ministerul Dezvoltarii este programat, in iulie - septembrie, un audit asupra bugetului si, in iulie - decembrie, auditul performantei privind eficienta si eficacitatea programelor si masurilor intreprinse atat in scopul de a preveni, cat si pentru a inlatura efectele unui cutremur major in municipiul Bucuresti.

La acestea se adauga, la institutiile din subordinea aceluiasi minister, respectiv la Inspectoratul de Stat in Constructii, o documentare pentru misiunea de audit privind cutremurul major din municipiul Bucuresti, audit facut la minister.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2823 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor