Curtea de Conturi va controla in urmatoarele luni 24 de institutii, printre care Presedintia si SRI

Vineri, 24 August 2018, ora 13:04
3159 citiri
Curtea de Conturi va controla in urmatoarele luni 24 de institutii, printre care Presedintia si SRI
Foto: Facebook/ SRI

Curtea de Conturi a anuntat unde va face, in semestrul al doilea al acestui an, controale si alte misiuni, printre institutiile mentionate numarandu-se Administratia Prezidentiala, SRI, Consilul Concurentei, Servicul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Finantelor.

"Curtea de Conturi a Romaniei a aprobat, prin Hotararea nr. 315/9 august 2018, pentru prima data, publicarea Programului de activitate al Curtii de Conturi pe site-ul institutiei.

Programul de activitate al Curtii de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde actiunile structurilor centrale si teritoriale cu privire la entitatile care urmeaza sa fie auditate pana la sfarsitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanta. (...)

Totodata, publicarea programului de activitate al Curtii de Conturi reprezinta o noua abordare a conducerii institutiei fata de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulari a procesului de asigurare, consiliere si evaluare in cadrul misiunilor de audit", se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei.

In acest program, printre activitatile comisarilor Curtii de Conturi sunt enumerate 24 de audituri financiare asupra contului anual de executie a bugetului de stat la 24 de institutii printre care, in perioada septembrie - noiembrie, la Administratia Prezidentiala, Consiliul Concurentei, Consiliul Legislativ, iar, intre august si noiembrie, la Consiliul de Solutionare a Contestatiilor si la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal in august-octombrie.

Un audit asemanator este programat, in iulie - septembrie, la Agentia Nationala de Integritate, Ministerul Muncii, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat si SRI (Serviciul Roman de Informatii), iar, intre octombrie si noiembrie, la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc si Institutul National de Statistica.

De asemenea, Curtea de Conturi are programat, intre iulie si septembrie, un audit financiar al contului anual de executie bugetara (activitate proprie) la Ministerul Finantelor si Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

In plus, la Ministerul Dezvoltarii este programat, in iulie - septembrie, un audit asupra bugetului si, in iulie - decembrie, auditul performantei privind eficienta si eficacitatea programelor si masurilor intreprinse atat in scopul de a preveni, cat si pentru a inlatura efectele unui cutremur major in municipiul Bucuresti.

La acestea se adauga, la institutiile din subordinea aceluiasi minister, respectiv la Inspectoratul de Stat in Constructii, o documentare pentru misiunea de audit privind cutremurul major din municipiul Bucuresti, audit facut la minister.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Curte Conturi control SRI, #Curte Conturi control Administratia Prezidentiala , #financiar