Greseli comune care te fac sa risipesti bani

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 07:07
3348 citiri
Greseli comune care te fac sa risipesti bani
Foto: Arhiva

Banii cheltuiti pe lucruri care nu au nicio valoare reala si care nu iti folosesc cu adevarat la nimic sunt cea mai mare risipa cu care ne confruntam in ziua de azi.

Daca stai si te gandesti la cantitatea de bani care se pierde aiurea de-a lungul unui an, ajungi sa iti dai seama cate lucruri cu adevarat folositoare si de valoare ai pierdut, neinvestind in ele.

Iata cateva dintre cele mai comune greseli pe care le face aproape oricine si "cu ajutorul" carora ajunge sa piarda o suma de bani extrem de importanta:

Amenzile pentru viteza

Pe langa faptul ca esti nevoit sa le platesti pe acestea, ajungi si in situatia in care asiguratorul te poate pune sa platesti, din cauza amenzilor, o asigurare auto mult mai mare. In loc sa investesti acesti bani intr-o pensie sau sa ii economisesti intr-un cont, descoperi ca ii folosesti pentru ceva de care cu siguranta te-ai fi putut lipsi.

Abonamentele la sala

Cati dintre noi nu ne-am lasat influentati de anunturi atractive, de prieteni membri ai unei sali sau de dorinta de a slabi si de a arata mai bine. Gata, te-ai decis, ai facut planul: incepand de luna viitoare te duci la sala, faci mai mult sport si capeti o conditie fizica de invidiat. Primul pas: faci un abonament la sala. Al doilea pas: cumperi un echipament pentru orele de fitness sau aerobic.

Pana aici totul e bifat, ai achizitionat ce ti-ai propus. Urmatorul pas: te prezinti la sala si incepi antrenamentele. Din pacate, nu iei in considerare lipsa timpului, orele peste program si, mai ales, ea - lenea si comoditatea. Trece luna si din 12 de sedinte platite, ai bifat doua. Dar ai reusit sa cheltuiesti o suma de bani importanta... degeaba.

Cablul TV

Esti absolut convins ca vei avea timp sa urmaresti toate programele TV. Cu siguranta, vei dori sa vezi o emisiune in mod special si nu vrei sa fii nevoit sa te afli in situatia de a nu avea abonament. Si, cea mai grava, daca te plictisesti si din cauza ca nu ai luat abonamentul extra, nu ai ce urmari la televizor? Asa ca ajungi in situatia de a lua cel mai scump si cel mai performant abonament TV, la pachet cu cel mai performant abonament de Internet.

In realitate, insa, petreci in jur de 3-4 ore in casa intr-o zi de munca, ore in care de abia apuci sa vezi ceva la televizor sau sa te loghezi la reteaua de Internet de acasa. Unde mai pui ca, in weekend, iti doresti sa iesi cu prietenii sau cu familia, momente care sunt departe de televizorul personal sau calculator. Asa ca descoperi ca esti nevoit sa platesti facturi lunare pentru servicii de care te bucuri prea putin. Un abonament de baza este cu siguranta de ajuns pentru o persoana cu viata activa si ajuta la economisirea unor bani.

Reducerile

Ah, e perioada reducerilor. La orice. Iar tu ai nevoie de toate, ti le-ai dorit mereu, dar nu ai avut banii suficienti. Acum, ca e la reducere, iti permiti. Cumperi, cu siguranta vei avea nevoie. Trec zilele, trec lunile si descoperi ca nu ai folosit toate aparatele electronice cumparate la reducere, nu ai imbracat toate hainele - unele nici nu prea iti plac - nu ai folosit toate produsele cosmetice - de fapt, tu nici nu prea te machiezi - si asa mai departe.

Ai grija si foloseste perioada reducerilor rational. Cumpara doar ceea ce esti convins ca vei folosi des si chiar iti este necesar.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#bani, #cheltuieli, #buget, #finante personale , #financiar