Membrii CA din companiile de stat castiga chiar si 4.000 de euro pe luna

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 14:10
5787 citiri
Membrii CA din companiile de stat castiga chiar si 4.000 de euro pe luna
Foto: Arhiva Ziare.com

Membrii in consiliile de administratie (CA) ale companiilor de stat primesc foarte multi bani, iar unele castiguri depasesc 10.000 de lei brut pe luna, adica de cinci ori mai mult decat salariul mediu.

Astfel, cu 10.000 de lei brut pe luna sunt recompensati cei cinci membri din CA al Fondului Roman de Contragarantare, dar si cei 7 membri ai CA de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

De asemenea, in topul firmelor de stat care isi rasplatesc generos consiliile de administratie se regaseste Societatea Energetica Electrica SA.

Cei sapte membri ai Consiliului de Administratie primesc lunar 3.000 de euro (13.200 de lei), la care se adauga 1.200 sau 1.000 de euro pentru participarea la sedinta sau ca membru de comitet.

Tarom are patru membri in Consiliul de Administratie, platiti fiecare cu 5.259 de lei pe luna.

La societatea Telecomunicatii CFR SA, cei cinci membri ai Consiliului de Administratie primesc cate 4.358 de lei pe luna.

Transgaz are cinci membri in Consiliul de Administratie platiti cu cate 4.037 de lei lunar. Transelectrica are sapte membri in CA, pe care ii plateste cu cate 3.900 de lei pe luna.

la Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune (CNCIR), cei 5 membri ai Consiliului de Administratie sunt rasplatiti pentru participarea la sedinte cu cate 3.456 de lei pe luna.

La Cuprumin Abrud, cei cinci membri ai Consiliului de Administratie incasand 3.238 de lei lunar.

Nu in ultimul rand, cei cinci membri ai CA de la Conversmin sunt recompensati cu cate 3.068 de lei pe luna.

Lista cu indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie de la societatile de stat a fost publicata recent de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) si cuprinde peste 800 de nume.

Reamintim ca salariul mediu brut in martie a fost de 1.950 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#salarii companii stat, #indemnizatii companii stat, #bani companii stat , #financiar
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Romania stat mafiot ...baietii cu ochi albastrii
Poza MiscareaTehnocrata
MiscareaTehnocrata
rank 5